Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jeviště pro návraty hvězd. Ve Stockholmu se po pauze představí Lasickeneová, Perkovičová i Warholm

Úvodní evropský mítink Diamantové ligy ve Stockholmu láká návratem velkých hvězd. První starty po delší pauze absolvují výškařka Maria Lasickeneová, dálkař Juan Miguel Echevarría, diskařka Sandra Perkovičová nebo překážkář Karsten Warholm. Hvězdné obsazení má mužská čtvrtka. Přímý přenos sledujte od 20:00 exkluzivně na ctsport.cz.

Marija Lasickeneová
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Z českých atletů bude ve švédské metropoli startovat jen Diana Mezuliáníková na patnáctistovce. V tomto závodě, který ve Stockholmu není diamantovou disciplínou, zahájí venkovní sezonu dvojnásobná halová mistryně Evropy z letošního Glasgow Laura Muirová.

Poprvé od triumfu na kontinentálním halovém šampionátu bude závodit také výškařská suverénka posledních sezon Ruska Lasickeneová.

Dvojnásobná mistryně světa se utká mimo jiné se sedmnáctiletou Ukrajinkou Jaroslavou Mahučichovou, která překvapivě vyhrála úvodní mítink v Dauhá.

Pozici světové jedničky ve své disciplíně bude chtít udržet také diskařka Perkovičová, jež měla závodní pauzu od loňského září.

Sandra Perkovičová
zdroj: Reuters

Švédští fanoušci ale budou v diskařském kruhu sledovat hlavně domácí hvězdu Daniela Stahla. Šestadvacetiletý vicemistr světa nadchl v Dauhá třemi pokusy za 70 metrů.

Tuto distanci překonal jako první v historii Diamantové ligy a posunul rekord elitního seriálu na 70,56 metru.

Na místo činu se vrací kubánský dálkař Echevarría, který loni ve Stockholmu s lehce nedovolenou podporou větru dolétl až na 883 centimetrů. V březnu s větrem v zádech skočil ještě o devět centimetrů více.

Nyní ho čeká první start v Diamantové lize. Utká se s úřadujícím mistrem světa Luvem Manyongou z JAR i olympijským šampionem Jeffem Hendersonem z USA.

Karsten Warholm
zdroj: Reuters

Na překážkách se očekává triumf Nora Warholma, který naposledy běžel na HME, kde časem 45,05 sekundy vyrovnal evropský halový rekord na hladké čtvrtce.

Ve Stockholmu nebude druhý nejrychlejší překážkář historie Abderrahman Samba a třetí muž historických tabulek Rai Benjamin poběží hladkou čtvrtku.

Tam se utká s jednadvacetiletým americkým krajanem Michaelem Normanem, který se v dubnu časem 43,45 sekundy zařadil na čtvrté místo historických tabulek. Nedávno v Ósace zaběhl dvoustovku ve vyrovnaném osobním rekordu 19,84 sekundy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články