Očekávané události čtvrtka 30. května

Očekávané události čtvrtka 30. května
30. května 2019 Události Autor: Hana Kašpárková

Nabízíme výběr událostí, očekávaných ve čtvrtek 30. května 2019.

Americká delegace vedená prezidentovým zetěm a poradcem Jaredem Kushnerem má jednat v Izraeli o americkém mírovém plánu pro Blízký východ.

Generální tajemník OSN António Guterres obdrží prestižní evropskou Cenu Karla Velikého.

Slovenský prezident Andrej Kiska před ukončením svého mandátu navštíví svůj český protějšek prezidenta Zemana.

Do neděle pokračuje v Praze jednání Evropského týmu pro katechezi – zástupců katechetických sekcí biskupských konferencí z jednotlivých evropských zemí.

Proběhne studijní den Ekumenické rady církví na téma „Jak srozumitelně komunikovat v médiích“. Diskutovat budou kreativní producent tvůrčí skupiny náboženské tvorby České televize Patrick Diviš, ředitel Akademie ČTK Jiří Chrást a mluvčí Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Petr Kukal.

V Ústřední knihovně na Mariánském náměstí v Praze dnes začíná 10. ročník mezinárodního literárně-dramatického festivalu Děti, čtete?

Pražský Ústav pro péči o matku s dětmi bude hostit druhý ročník setkání dětí, které se narodily v Centru fetální medicíny zmíněného ústavu a podstoupily nitroděložní operaci v časných týdnech těhotenství.

Zástupci Ústavu pro studium totalitních režimů v podvečer představí nový didaktický web Obrazy války. Následovat poté bude diskuse na téma Umíme učit o válce? Didaktické přístupy k 2. světové válce. Zúčastní se zástupci Institutu Terezínské iniciativy, Muzea romské kultury a hostícího Ústavu pro studium totalitních režimů.

Biskup Tomáš Holub bude v Muzeu církevního umění plzeňské diecéze při zahájení výstavy s názvem Církev a pivo. Expozice seznámí mimo jiné s klášterními pivovary, které kdysi existovaly v Plzeňském kraji.

Oslavy 10. výročí založení Hospicové péče sv. Zdislavy, která pomáhá nevyléčitelně nemocným a umírajícím v Libereckém kraji i jejich rodinám a od roku 2016 provozuje i lůžkový hospic v Liberci, se uskuteční v městské kavárně Pošta.

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony