O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Pompeova lež urychlí úpadek Spojených států
2019-05-30 20:38:27 cri

Americký ministr zahraničí Michael Pompeo 29. května v rozhovoru pro obchodní kanál televize Fox uvedl: „Huawei je největší hrozba pro hospodářství a státní bezpečnost Spojených států."

Spojené státy v první „Státní bezpečnostní strategii" určily za prioritu postavení sítě 5G. Čínská společnost Huawei má přes 16 tisíc patentů v oblasti 5G, z nichž 20 % jsou klíčové patenty, což ji řadí na první místo na světě ohledně patentů v oblasti 5G. Spojené státy mají pouze méně než 15 % světových patentů, a proto Pompeo usiluje o zákaz, zablokování a očernění Huaweje. Některý Američan se tomu na internetu zasmál se slovy: „Postoj Spojených států je nevěřit ničemu, co samy nevynaleznou."

Americká tisková agentura Bloomberg News uvedla, že zablokování čínských podniků pravděpodobně poškodí samotné Spojené státy. Microsoft, General Electric Company a další velké americké společnosti se obávají, že tento zákaz Washingtonu omezí jejich tržní konkurenceschopnost a oslabí inovační schopnost Spojených států, Spojené státy budou izolovány a ztratí mezinárodní důvěru.

Kdo představuje největší hrozbu pro americkou ekonomiku a národní bezpečnost? Odpověď je jasná. Pompeova lež neudělá Spojené státy bezpečnější a silnější, ale místo toho poškodí zájmy jiných zemí, zpomalí globální rozvoj a urychlí úpadek Spojených států.

(Světlana)

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China