InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nebezpečná křižovatka na Okružní v Budějovicích se dočká úprav, přibude bypass

Okružní křižovatka , Autor: Jana Urbanová

Okružní křižovatka     Autor: Jana Urbanová

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Velký kruhový objezd na Okružní ulici v Českých Budějovicích se už brzy dočká úprav. Řidiči si stěžují, že je nebezpečný a za pravdu jim dávají i policisté, kteří sem loni vyjížděli k desítkám dopravních nehod. Ty často vznikají kvůli zmatečnému přejíždění z pruhu do pruhu a nedání přednosti v jízdě. Ředitelství silnic a dálnic se chystá upravit kruhový objezd už během příštího roku a zlepšit tak plynulost dopravy.

 

Po velkém kruhovém objezdu na Okružní, který přivádí vozidla do Českých Budějovic ve směru od Lišova, projede denně i 40 tisíc vozidel a podle dopravních odborníků je přetížený. "Nejnebezpečnější manévr je přejetí z levého jízdního pruhu, toho vnitřního do pravého jízdního pruhu za účelem následného opuštění kruhového objezdu," doplňuje jihočeský koordinátor BESIPu Václav Kovář. Preferovaný směr kudy proudí nejvíce aut je Strakonická – Lišov a tomu odpovídají i čtyři jízdní pruhy v tomto směru na komunikacích za křižovatkou.

Okružní křižovatku má ve správě Ředitelství silnic a dálnic. Podle jeho zástupců je ale problém spíše než v organizaci kruhového objezdu v samotných řidičích. "Nemyslím si, že okružní křižovatka je v současné době nebezpečná, ale řidiči bohužel na okružních křižovatkách neumí jezdit," hodnotí vedoucí oddělení přípravy českobudějovické pobočky ŘSD Jan Kudrle. Přesto jsou v plánu dílčí úpravy, které na kruhovém objezdu zlepší plynulost dopravy.

Okružní křižovatka se rozšíří o takzvaný bypass, který řidičům umožní přímé odbočení, aniž by museli vjíždět na kruhový objezd. "Dojde k doplnění bypassu ve směru od Rudolfovské ulice na silnici do Lišova. V prostoru vjezdu do okružní křižovatky dojde k rozšíření komunikace do dělícího trojúhelníku a na výjezdu na sil. I/34 dojde ke zrušení středního dělícího pásu," upřesňuje úpravy Jan Kudrle z českobudějovické pobočky ŘSD.

Úpravy vyjdou na 17 milionů korun. V současné době se čeká na vydání stavebního povolení, poté proběhne vypsání výběrového řízení. Pokud půjde vše podle harmonogramu, nové úpravy na kruhovém objezdu na Okružní ulici budou hotové už v první polovině příštího roku.

 

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • jirka 

    Reagovat

     

    Na to abych navrhnul z každého směru dva najížděcí a dva vyjížděcí pruhy nepotřebuji vysokou školu.
    KRUHOVÝ OBJEZD OKRUŽNÍ
    Pošlu nákres , jirka

    Vloženo 2.9.2020 01:02:36

  • - 

    Reagovat

     

    Tak jak jsem to z různých zpráv pochopil, místo aby se udělalo odbočení zcela mimo kruháč (po louce okolo), zruší se středový ostrůvek. To zas vymyslel inženýr :-). Pokud odstraní i středová svodidla, bude bezpečnost ještě horší a odbočení z kruháče prudší = pomalejší. Navíc prý zruší lampy ve středovém ostrůvku a dají je po kraji silnice. Jistě za těžké prachy a až se za pár let bude chtít přidat pruh, budou lampy zase překážet. Pánové architekti, trocha velkorysosti a myšlení na víc než 3 roky dopředu by vám neškodilo. To i ti komunisti za totáče dokázali postavit nadstandardně široký most u Sconta nebo u Vodárny a oba slouží dodnes. Zato nový Dlouhý most byl úzký už jako nový a chystaný most u Globusu bude mít zase jen 1+1 pruh, místo 2+2, přitom by měl být preferovanou volbou pro řidiče od Písku, aby nejezdili dál do města. Chjo...

    Vloženo 31.5.2019 18:12:18

    • Honza 

      Reagovat

       

      Stěžujte si právě u těch komunistů, je to všechno kvůli nim, nyní máte skvělou možnost - stěžovat si i u jejich nejlepšího (od)chovance, agenta Bureše, Andreje Babiše...

      Vloženo 2.6.2019 22:16:12

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Úpravy za 17 milionů a co čtu, tak asi budou k ničemu.
    Zřejmě vidí, že všichni řidiči jedou jenom do Prahy nebo do ČB a neřeší ostatní směry.
    Např. z Pražské přijedu na kruhový objezd a potřebují jet směr k Rudolfovské. Musím vjet na kruhový objezd a rovnou do vnitřního pruhu. V tak hustém provozu je zázrak se zařadit. A v zápětí přejet do pravého pruhu a následně vyjet z kruhového objezdu. Takže musím dát opět přednost a v tom hustém provozu je to nádhera.
    Proto děkuji všem ohleduplným řidičům, kteří vědí, jak je to těžké a třeba přibrzděním ti pomohou zařadit se.
    Ředitelství silnic a dálnic tvrdí, že problém není v kruhovém objezdu... ????

    Vloženo 30.5.2019 20:49:31

    • Honza 

      Reagovat

       

      Na konci nemusite davat prednost, prednost mate prece vy, kdyz vjizdite z vnitrniho pruhu do vnejsiho... Tady ma chytrolin z RSD pravdu, ale aniž bych se ho chtel zastavat, z Prazske se zaradit to je opravdu kumšt...

      Vloženo 2.6.2019 22:20:01

  • Trrr 

    Reagovat

     

    To co tam bylo a fungovalo tak se zrušilo a teď za 17 milionu se bude znovu dělat. Palec nahoru.

    Vloženo 30.5.2019 20:40:37

  • tom 

    Reagovat

     

    Hlava pomazaná: Řidiči neumí po tom unikátu jezdit. A je to!!!!!

    Vloženo 30.5.2019 17:43:08

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Neumí, ale je to i blbě značený

      Vloženo 30.5.2019 18:48:05

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace