InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nějaký alkohol se vypil, ale z manšaftu byla cítit obrovská touha, říká mluvčí Slavie Michal Býček

JIŽNÍ ČECHY – Kdekdo možná ani neví, že pod letošním mistrovským doublem Slavie Praha, která po výjimečné sezoně zaslouženě ovládla ligovou soutěž i národní pohár, je také podpis z jihu Čech. Tiskovým mluvčím sešívaných je totiž Strakoňák Michal Býček, který se podělí se čtenáři webového portálu Jižní Čechy Teď v posledním díle Ligového glosáře z nedávno skončené sezony třeba o to, jak probíhaly oslavy na cestách, nebo jestli už si vůbec uvědomuje, čeho letos družina kolem trenéra Jindřicha Trpišovského dosáhla. Rozhodně není bez zajímavosti, že Jihočeši se starají o PR a komunikaci ve dvou nejlepších tuzemských klubech současnosti, plzeňskou Viktorii má na starost zase Václav Hanzlík z Vacova, který se s námi podělil o své dojmy před necelým týdnem. Že by návod pro další ligové celky?

Oslavy probíhaly na tři etapy, největší byly vždycky hned ve vlacích

Slavia v posledních dnech sklízela ovoce za celou sezonu, takže prakticky pořád něco slavila. „Dá se říct, že oslavy probíhaly na tři etapy," potvrdil tiskový mluvčí Michal Býček. „Poprvé se slavilo po zápase v Ostravě, kdy se rozhodlo o našem titulu, podruhé po finále MOL cupu a největší třetí oslava propukla v neděli, kdy jsme po domácím derby se Spartou převzali doma v Edenu mistrovský pohár. Asi největší oslavy proběhly vždycky hned ve vlacích z Ostravy a z Olomouce, protože je to výhodné v tom, že je celý tým pohromadě v uzavřené skupině. Kluky jsem ale strašně ocenil, že i když dosáhli obrovského úspěchu, tak z nich byla strašně cítit touha, že chtějí po ligovém titulu uspět i ve středu v poháru a po poháru zase v neděli v derby se Spartou. Samozřejmě, že ve vlaku se vždycky nějaký alkohol vypil, ale jak se přijelo do Prahy, tak si manšaft společně zašel na večeři, pak se sebral a šel domů, aby byli kluci druhý den zase v pohodě," ocenil samotné hráče Slavie Michal Býček.

Právě rodák ze Strakonic se během toho všeho ještě staral o zajišťování nedělních oslav mistrovského titulu. „Organizačně to je docela náročné, ale oproti poslednímu titulu, který jsme získali před dvěma roky, jsme letos měli malinkou výhodu, že jsme titul potvrdili týden dopředu. Tehdy na Strahově jsme se na oslavy samozřejmě také připravovali, ale muselo to být tak nějak potají, aby nikdo neměl pocit, že bychom něco chtěli zakřiknout. Z tohoto pohledu byly letošní přípravy oslav jednodušší. Na druhou stranu jsme docela dlouho vymýšleli logistiku, kde v Edenu by se jak samotný ceremoniál s pódiem a předáním poháru, tak následné oslavy mohly uskutečnit. Měli jsme několik variant, ale nakonec jsme se rozhodli přímo pro hrací plochu, protože v červnu i červenci na ní stejně budou koncerty, tak jsme nemuseli úplně šetřit trávník," přidal zajímavý poznatek.

Titul před dvěma roky byl více euforický, letos na nás byl od začátku tlak, byla to úleva

Sešívaní získali ligový double po 77 letech, naposledy se jim to povedlo ještě za dob protektorátu. „Myslím, že si někteří ještě ani neuvědomují, čeho Slavia v této sezoně dosáhla. Ani mně to asi zatím úplně nedochází, protože vyhrát něco po 77 letech, to je tak dlouhá doba, že to opravdu člověk musí vstřebat. Může to být dáno také tím, že poslední titul před dvěma roky byl více euforický, protože se od nás ani tolik nečekal, naopak letos už jsme byli od začátku soutěže považováni za favority a od podzimního zápasu v Plzni jsme byli první v tabulce, takže na nás byl vytvářen neustálý tlak. Letošní titul byl tedy hlavně obrovskou úlevou, která přecházela v lehkou euforii," porovnal Michal Býček poslední dvě sezony, na jejichž konci kapitán Slavie zvedl nad hlavu ligový pohár.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • viktorian 

    Reagovat

     

    stejne plzenaci umeji lepe slavit po titulu, teda vlastne i bez nej chlastaji uplne nejlepe v lize

    Vloženo 31.5.2019 10:36:48

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace