VIDEO: Řidič královéhradecké MHD zbil cestující. Za výtržnictví mu hrozí až dva roky ve vězení

31. květen 2019 08:25

Královéhradecká policie šetří napadaní v trolejbusu. Mladá dívka si chtěla koupit jízdenku. Řidiči se ale nezamlouvalo, že měla stokorunu a místo prodeje ji tak napadl. Nejdřív slovně a pak i fyzicky. Celý incident natočil jeden z cestujících na mobil. Dopravní podnik řidiče okamžitě propustil. Policisté teď muže podezírají z trestného činu výtržnictví.

Dívka chtěla 16. května v trolejbusu městské hromadné dopravy v Hradci Králové za jízdenku v hodnotě 25 korun nejdříve zaplatit stokorunou.

Hradecký Dopravní podnik zvažuje, že do svých vozů preventivně nainstaluje bezpečnostní kamery

Cestující v trolejbusu MHD (ilustr. obr.)

V autobusech a trolejbusech hradecké městské hromadné dopravy se možná budeme brzy setkávat s kamerami, které budou hlídat chování cestujících. Podle informací a dat z hradeckého Dopravního podniku jde spíš o preventivní opatření. Podle údajů Sdružení dopravních podniků patří Hradec mezi města, ve kterých řeší provozovatel MHD jen minimum problémů s chováním cestujících.

To se řidiči nelíbilo a tak si studentka rozměnila u cestujících. Nepochodila ale ani s třiceti korunami.

V trolejbusu byly dvě seniorky a dvě děti. Jedno z nich situaci natočilo na mobil. Na videu je vidět, jak následně řidič dívku s nadávkami vyhazuje ze dveří a na zastávce napadá.

„Řidič nechal dívku zraněnou na zastávce a odjel. Žena poté napadení nahlásila na malšovické policejní služebně a po podání vysvětlení vyhledala lékařské ošetření. Podezřelý muž se odmítl k incidentu vyjádřit," říká Iva Kormošová z hradecké policie.

Vedení dopravního podniku je v šoku

Ředitel hradeckého dopravního podniku Zdeněk Abrhám je z incidentu v šoku. Svého podřízeného, který cestující vozil 8 let, okamžitě vyhodil.
„Je to strašné, neetické. V rámci dopravního podniku chodí všichni řidiči na preventivní a standardní školení, která jsou povinná v rámci autobusové dopravy. Ale to, že někdo zareaguje tak, jak zareagoval tento náš řidič, tak na to v jistém okamžiku možná nepřijde ani žádná psycholožka během testů."

Dnes už bývalému řidiči hrozí za výtržnictví až dva roky ve vězení.

autoři: Ondřej Vaňura , baj

Související