Barocco sempre giovane zakončí sezonu se světovým trumpetistou Otto Saueterem

Baroco sempre giovane zakončí svoji letošní abonentní sezónu v čele s vynikajícím německým trumpetistou Otto Sauterem

Barocco sempre giovane zakončí svoji letošní abonentní sezónu v čele s vynikajícím německým trumpetistou Otto Sauterem. V pardubickém Evangelickém kostele v Hronovické ulici společně provedou jiskřivou hudbu mistrů baroka a klasicsmu, a to ve čtvrtek 6. června v 19:00 hodin. V koncertní sezóně 2019 /2020 se pravidelné abonentní koncerty tohoto vynikajícího tělesa, tvořeného mladou generací sólistů a předních komorních hráčů, přesunou do Hudebního sálu pardubické radnice. Věrné posluchče a abonenty opět čeká série koncertů s atraktivím programem a vynikajícími sólisty. Těšit se mohou i na tradiční Svatoštěpánský koncert v Evangelikém kostele.

Německý trumpetista Otto Sauter (1961) patří k předním světovým interpretům. Specializuje se na obor piccolo trubka. V roce 1991 mimo jiné založil nasámbl Ten of the Best, který sdružuje deset nejlepších trumpetistů světa, včetně vedoucích skupin nejlepších světových těles jako jsou: Vídeňská státní opera, orchestr salzburského Mozartea, orchestr Královské opery ve Stockholmu nebo Götenburští symfonikové. Otto Sauter také organizuje vyhlášený hudební festival na hradě Wartburg. V České republice v minulosti vystoupil jako sólista České filharmonie a Symfonického orchestru českého rozhlasu. "Jsem velmi rád, že na závěrečném koncertu sezóny máme tu čest přivítat tak mimořádného umělce. V jeho podání, s doprovodem Barocco sempre giovane, zazní koncerty pro trubku, smyčce a basso continuo G. Ph. Telemanna a J. M. Moltera. Poslední vstupenky na tento koncert lze zakoupit v pardubickém Turistickém informačním centru na náměstí Republiky, v rámci předprodeje na rezervačním portálu Ticketportal a případně pak v místě konání," doplnil Josef Krečmer, umělecký ředitel Barocco sempre giovane.

Neméně lákavá je i nadcházející podzimní abonentní řada tohoto - pardubickým posluchačům dobře známého - tělesa. Tu orchestr zahájí šestadvacátého září a v rámci koncertu se představí rakouský klavírista a dirigent Robert Lehrbaumer. V říjnu pak Barocco sempre giovane přivítá uměleckého vedoucího souboru Collegium 1704, dirigenta a cembalistu Václava Lukse, v listopadu přijede přední český klavírista Ivo Kahánek. Dramaturgie počítá i s vánočním koncertem, který se uskuteční 19. prosince a tradičním Svatoštěpánským koncertem v Evangelickém kostele ve svátek 26. prosince. "Z důvodu rekonstrukce pardubického zámku jsme naše abonentní koncerty v nadcházející sezóně přesunuli do Hudebního sálu pardubické radnice. I tento sál je velmi příjemný, a to jak po stránce akustiky prostoru pro komorní koncert, tak z hlediska zázemí posluchačů. Změna místa konání koncertů by koncertní provoz tělesa i věrnost a spokojenost našich posluchačů nikterak neměla ovlivnit," vysvětlil umělecký vedoucí tělesa Josef Krečmer.

Abonentní koncerty Barocco sempre giovane se konají již od roku 2005, a to i díky laskavé podpoře Pardubického kraje, Magistrátu města Pardubic, Městského obvodu Pardubice 1, Ministerstva kultury ČR, Nadace Život umělce a privátních sponzorů a mediálních partnerů.

Více informací: www.barocco.cz

Předplatné a vstupenky:

www.ticketportal.cz

Turistické informační centrum, náměstí Republiky, Pardubice (tel.: +420 466 768 390, +420 775 068 390, 466 768 396)

Mediální zastoupení:

Jana Dioszegi

KINSKÝ Art Media

mobil: +420 604 514 383

e-mail: dioszegi.jana@kinskyartedia.cz

Klíčová slova ČR-hudba-Barocco sempre giovane

Oblast
Pardubický (pu)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.