Olomouc: Vedení města i zastupitelstvo opouští náměstek primátora Pavel Hekela

31.05.2019 16:42

Z vedení města Olomouce odchází po více než šesti měsících práce dosavadní náměstek primátora Pavel Hekela. K datu 31. května 2019 rezignoval na pozici v Radě města Olomouce i na svůj mandát zastupitele. Jedná se o jeho vlastní rozhodnutí. „Respektujeme jeho rozhodnutí, jedná se čistě o záležitost pana Hekely a hnutí SpOLečně, za něž byl do zastupitelstva města Olomouce zvolen,“ reagoval primátor města Olomouce Mirek Žbánek.

Olomouc: Vedení města i zastupitelstvo opouští náměstek primátora Pavel Hekela
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Pavel Hekela měl ve svých kompetencích náměstka na starost oblast kultury, městské zeleně a odpadového hospodářství, komise městských částí a městské příspěvkové organizace Moravské divadlo Olomouc a Moravskou filharmonii Olomouc. „Ve všech těchto oblastech udělal velký kus práce, které si v každém případě vážím. Jeho rezignace je mi lidsky líto, nicméně ji musím akceptovat,“ pokračoval primátor Žbánek. Podle jeho vyjádření odvedl ve funkci náměstka primátora dobrou práci v rozvoji vztahů k městským částem Olomouce, zahájil pravidelné výjezdy rady města na schůze komisí městských částí a zintenzivnil komunikaci s komisemi městských částí, které v jednání s městem zastupují občany. „Pan náměstek také nastartoval vznik dvou zásadních dokumentů, a to strategie kultury ve městě a strategie nakládání s městskou zelení,“ připomněl primátor.

„Pokud jde o oblast kultury, Pavel Hekela navázal na svou předchozí výbornou práci v Moravském divadle. Pro mne byl za hnutí SpOLečně garantem pro kulturní záležitosti, člověkem na svém místě. Proto bych s ním ostatně v této oblasti i v budoucnu rád nadále spolupracoval,“ dodal primátor.

Pokud jde o další vývoj, chce současné vedení města nechat koaličnímu partnerovi, hnutí SpOLečně, dostatek prostoru na vyřešení vnitřní situace. „Chceme raději vyčkat, až bude tato složitá partie na straně hnutí SpOLečně dohrána, není nutné nic uspěchat,“ objasnil primátor.

Koaliční jednání, které by mělo řešit i osobu nového náměstka primátora za tento subjekt, se odehraje v pátek 7. června. Post v Zastupitelstvu města Olomouce, uvolněný rezignací Pavla Hekely, obsadí náhradník za hnutí SpOLečně. Na nejbližším jednání zastupitelstva, které se koná 17. června, náhradník složí slib zastupitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…