bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zajcev na odchodu. Ruský zadák požádal vedení Maple Leafs o přestup

31. května 2019, 19:39

Matěj Hodoval

Generálního manažera Javorových listů Kylea Dubase čeká vskutku krušné léto. Toronto totiž vedle kontraktu pro Mitche Marnera bude muset řešit také výměnu ruského obránce Nikity Zajceva.

Rodák z hlavního města Ruska požádal vedení Maple Leafs o trejd do jiného týmu z osobních a soukromých důvodů.

Generální manažer Kyle Dubas potvrdil, že Toronto se pokusí žádosti Zajceva vyhovět. „Bude to naším cílem, abychom našli pro Nikitu někde svěží start, pro jeho soukromé a osobní důvody,“ oznámil Dubas. 

Samozřejmě žádost o přestup automaticky neznamená, že daný hráč se bude stěhovat. Navíc Toronto bylo s výkony sedmadvacetiletého Rusa velmi spokojeno, především pak po příchodu Jakea Muzzina z Los Angeles, s nimž vytvořil silnou dvojici. 

„Především, když jsme spojili Nikitu s Jakem Muzzinem, začal zářit více a více. Jeho hra v oslabení, střela... Hraje v elitní obranné čtyřce a je opodstatněné, proč jsme ho podepsali na tak dlouhou dobu,“ dodává generální manažer na Zajcevovu adresu.

Ruskému obránci zbývá z jeho sedmiletého kontraktu s průměrným platem 4,5 milionů dolarů na sezonu ještě pět let. Poté, co ho Toronto podepsalo jako nedraftovaného volného hráče odehrál 223 duelů v základní části s bilancí dvanáct gólů a jednapadesát asistencí. Dalších osmnáct startů přidal ve vyřazovací části, kde zapsal dvě nahrávky. 

Zajcev není jediným nevyřešeným problémem v defenzívě Maple Leafs. Nechráněnými volnými hráči budou Jake Gardiner a Ron Hainsey, navíc Travis Dermott bude mužstvu scházet po operaci ramene a pravděpodobně nestihne začátek sezony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.