Soutěž Muž roku není a nikdy nebyla elitním společenským cirkusem. Ostatně to už drahnou dobu neplatí ani pro Českou Miss. Můžeme se tedy ptát, proč se mladíci do tohoto podniku hlásí. Co si od něj slibují. Je pákou narcismus, touha poznat atraktivní svět, brouzdat večírky, stát se modelem?

Ještě nepochopitelnější se pak jeví strategie otce Muže roku Novotného při výběru osobností, jež figurují v porotě, podnik mediálně prezentují, dělají mu tvář. Senioři v ustálené grupě zvaných rozhodně výjimkou nejsou, přestože jde o klání fešáků na startu dospělého života, jimž je life style těchto lidí vzdálený.

Bizarnost Novotného volby a způsob propagace se připomněly již při odletu, při kterém se pozornost médií neupřela na finalisty, ale na osmdesátníka Jiřího Krampola, jehož na vozíku rozverně tlačila šedesátnice Dáda Patrasová. Hercova manželka Hanka, již nedávno pustili po kolapsu organismu z nemocnice, v suitě nechyběla stejně jako zpěvačka Marcela Březinová, moderátorka a glosátorka Zuzana Bubílková, exmodelka Kateřina Kornová...

Kolem jmenovaných se točily i další záznamy z programu soustředění, zatímco se jeho hlavní aktéři stali jakýmsi křovím zájezdu. A největší hvězdou, o níž se v souvislosti s Mužem roku psalo, se stala fyzicky zdevastovaná a psychicky narušená Hana Krampolová, jež záhy po příjezdu skončila na JIP oddělení místní kliniky. „Hana Krampolová byla propuštěna z tuniské nemocnice. Vypadá skvěle, nechala se učesat a nalíčit,“ zněl jeden z mnoha podobných titulů společenských zpráv.

David Novotný prohlásil, že s Mužem roku spjaté osobnosti mají finalisty zkušenostmi inspirovat, poučit je, jak s popularitou nakládat, v showbyznyse se pohybovat. Skutečností je, že jedničkou účastníků zájezdu byla ve své prostotě až bezbranná, ničím pozoruhodná, přemírou alkoholu a prášků poznamenaná, zoufale nevkusná žena. Neukázněná pacientka, jež jídlo s pitím vyměnila za nepřeberné množství cigaret. A za omyl lze mimo jiných považovat i Dagmar Patrasovou, jež prezentací v showbyznysu, na sociálních sítích rozhodně nejde příkladem.

P.S.

Podstatné je, že se o Muži roku píše, mohou mnozí namítnout. Jistě, účel světí prostředky, i negativní reklama budí zájem. Nicméně taková cesta kreditu dosti fosilního Muže roku nepřidá.

 

Hana Krampolová: Úkaz k politování
Autor: Herminapress.cz, Showpix

Hana Krampolová: Úkaz k politování

Kalhoty typu legín příliš nesedí, nehezky vyhlížející rozkrok mělo krýt pod něj sahající triko či halena. Šupinami pajetek nepochopitelně vyšperkovaný top je nejen kvůli krátké délce nepoužitelný. Sportovní taška nesmyslnost flitrů podtrhuje a ornamentálně perforované kotníkové boty kakofonii laciných efektů stvrzují.

Známka: 5

 

Zuzana Bubílková: Rozporuplná hra
Autor: Herminapress.cz, Showpix

Zuzana Bubílková: Rozporuplná hra

Figura paní Zuzany přiléhavou linii maxi šatů i jejich nápadný abstraktní vzor unese. Velký závěs na krku i zlaté boty jsou však nepatřičně zvolené. Stylem mimo. Chce to doprovod efektně minimalistických doplňků.

Známka: 3

 

Dagmar Patrasová: Čauky mňauky střelnice
Autor: Herminapress.cz, Showpix

Dagmar Patrasová: Čauky mňauky střelnice

Volba trika s infantilním potiskem rozhodně inspirativní není, k širokým nohavicím s hedvábným leskem se nehodí. Kamínky zdobené žabky a lak na nehtech pouťový nevkus pečetí.

Známka: 5

 

Kája Pavlíček: Hrozba exotiky
Autor: Herminapress.cz, Showpix

Kája Pavlíček: Hrozba exotiky

K elitě vizážistů a stylistů nenáleží a vyšívaný oblekový model od tuniského návrháře Sofiena Bena Gamry, jímž maškarádu arabského večera stvrdil, mu na prestiži nepřidá. K obhajobě nestačí ani rčení: Jiný kraj, jiný mrav. Vkus a kultura.

Známka: 5

 

Kateřina Kornová: Omyl zkušené
Autor: Herminapress.cz, Showpix

Kateřina Kornová: Omyl zkušené

Exmodelka vkusem nikdy nestrádala, i když její styling prst na tepu trendů někdy nedrží. Typický, na tržišti jistě koupený domorodý hábit ano, ale ne s touto kabelkou a zejména pak s lacině zdobnými pantofly.

Známka: 4

 

Marcela Březinová: Efekt dekoru
Autor: Herminapress.cz, Showpix

Marcela Březinová: Efekt dekoru

Jednoduchý střih rovné na těle se krčící tuby šatů umožňuje ornamentu velkoplošného vzoru vyznít. Strojové proštepování konce šatů o velké kvalitě nesvědčí. Sandálky ladí, ale totéž nelze říci o řetízku na krku a etno náramcích.

Známka: 2-

 

Fotogalerie
7 fotografií