Hlavní obsah

Čínský klub hrál v utkání ligového poháru se třemi gólmany na hřišti. Dva z nich byli v útoku

Kanton/Praha

Čínský klub Peking Žen-che se během středečního utkání ligového poháru na hřišti klubu Kuang-čou Evergrande zřejmě postaral o nový fotbalový světový rekord. Trenér hostů na hřiště poslal z lavičky oba náhradní gólmany. Brankáři hráli v útoku a porážku 0:5 neodvrátili.

Foto: Sport.cz

Klub Peking Žen-che měl v utkání čínského FA Cupu na hřišti v jednu chvíli hned tři své gólmany.

Článek

Srbský kouč hostujícího týmu Aleksandar Stanojevič předvedl během pohárového utkání nevídaný trenérský kousek, když na konci druhého poločasu poslal do hry na pozici hráče v poli své dva náhradní brankáře.

Vypadalo to, jako by srbskému trenérovi dočista přeskočilo. Realita je ale trochu složitější a kouč je v tom vlastně úplně nevině. Za kuriózní situaci totiž může kritizované kontroverzní pravidlo čínské fotbalové asociace, související se zavedením trestné lavice a desetiminutového trestu, který je aplikovatelný na všechny hráče včetně gólmanů. Trenérovi kvůli zvláštní shodě okolností tak nic jiného ani nezbývalo.

K podobné situaci, kdy brankář nastoupil do pole, došlo už v sezoně 2004/05 v Anglické Premier League. Manchester City se tehdy snažil v posledním ligovém kole probojovat do evropských pohárů. Trenér na poslední minuty zápasu udělal fotbalovou rošádu, vyměnil pozice hráčů a do útoku z brány poslal Davida Jamese, tehdejšího reprezentačního gólmana Anglie.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň