Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Synek, Topinková i dvojka "bez" doveslovali v Lucernu do finále ME

Tři české posádky zůstaly v boji o medaile na veslařském mistrovství Evropy. Skifaři Ondřej Synek, Miroslava Topinková a dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic postoupili v Lucernu do finále a v neděli budou ve Švýcarsku bojovat o medaile. Další dvě české posádky na jezeře Rotsee v sobotu tak úspěšné nebyly a v neděli je čeká "jen" finále B.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK

Šestatřicetiletý Synek musel zvládnout dvě jízdy. Dopoledne vyhrál čtvrtfinále, když dokázal porazit i Kjetila Borche z Norska, který jej loni jako jediný na mistrovství světa v Plovdivu porazil. V semifinále pak dojel třetí, když nestačil na Němce Olivera Zeidlera a Sverriho Nielsena z Dánska.

Topinková, která se vrátila na skif po narození dcery, byla v rozjížďce druhá, v semifinále ale porazila všechny, i mistryni světa Sanitu Puspureovou z Irska. Dvojka "bez" Podrazil, Helešic do finále prošla ze třetího místa.

O postup do finále bojoval v Lucernu také dvojskif lehkých vah Jiří Šimánek, Miroslav Vraštil a skifařka lehkých vah Kristýna Neuhortová. Šimánek s Vraštilem byli v semifinále čtvrtí, Neuhortová v opravách třetí. Obě posádky tak obsadily první nepostupové místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články