V úřední záležitosti šel v doprovodu policistů k jednomu z místních občanů. Ten ho bez varování střelil přímo do srdce,“ uvedl při smuteční bohoslužbě farář Maximilián Vladimír Filo.

Farář hned ale dodal. „Nejsme tady proto, abychom určovali viníky, ale abychom se rozloučili s dobrým člověkem. Pro obec pracoval vysoce nad rámec svých povinností,“ upozornil Filo.


Obětavý člověk

Vozil našim dětem do školky obědy, i když měl volno. Tak obětavého člověka, aby člověk pohledal,“ přitakávala jedna z mladých žen, která se s oblíbeným místostarostou přišla rozloučit.

Slova chvály měli i další. „Když třeba napadl sníh, vyrazil klidně i v noci ho uklízet. Byl to velmi obětavý člověk. Z jeho smrti jsme zdrceni,“ přiznala jménem mnoha obyvatel obce Jiřina Kovářová.

Co se stalo?

V pátek  24. května šel místostarosta Rudolf Štos (†57) v doprovodu dvou policistů k Ondřeji K. (†37), aby ho upozornili, že nemůže odebírat bez dovolení vodu ze studny jiného občana vesnice.

Ondřej K. vytáhl nelegálně drženou střelnou zbraň a bez varování místostarostu střelil přímo do srdce. Policisté okamžitě spustili krycí palbu a odtáhli zraněného z dostřelu. Na místo okamžitě povolali i speciální tým policie. Ondřej K. s vyjednávačem odmítl komunikovat a spáchal sebevraždu.

Obyvatelé Dražůvek se rozloučili s oblíbeným místostarostou Rudolfem Štosem (†57). Zavraždil ho jeden z místních občanů.
Autor: Hynek Zdeněk