Ondřej Němec
2. června 2019 • 06:12

ŠOK! Těžká váha má nového krále. Joshua podlehl tlouštíkovi Ruizovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Král Joshua padl! Premiéra v Americe dopadla pro britského hrdinu špatně. Anthony Joshua prohrál v New Yorku souboj s Američanem Andym Ruizem Jr. v sedmém kole po několikátém počítání. Pásy světového šampiona tak přebírá hbitý tlouštík a většina fanoušků boxu je v šoku. „Nemůžu uvěřit, že jsem splnil svůj sen, nebe je limit!“ prohlásil nový vládce těžké váhy.



Sedmé kolo, Anthony Joshua znovu počítán, z nosu mu teče krev. Konec! Rozhodnuto, slavný britský boxer nesmí dál bojovat a vítězem pekelné bitvy v Madison Square Garden se stává Američan Andy Ruiz Jr.

„Jsem mexický bojovník, mám tu krev v sobě. Právě jsem připsal něco do historie Mexika!“ radoval se nový majitel světových titulů IBF, WBO, WBA, IBO. Ruiz se sice narodil v Kalifornii, ale vždy se hrdě hlásí ke svým mexickým kořenům.

O tom, že měl usměvavý tlouštík Ruiz v zápase navrch, není pochyb. Ač se jednalo o pěknou přestřelku, právě devětadvacetiletý Američan předváděl mnohem větší rychlost. Pravý hák, levý hák, občas direkt. Přesně tato kombinace ve zběsilém tempu na Joshuu zabírala a dvoumetrový Brit padl poprvé k zemi už ve třetím kole.

Ruiz ukořistil pásy šampiona zcela nekompromisně a předvedl precizní boxerskou práci. „Nikdy nehodnoťte knihu podle obalu,“ zavtipkoval během zápasu usměvavý cvalík s přezdívkou Ničitel, který rozšířil svou sbírku výher na úctyhodné číslo třicet tři. Prohrál zatím jenom jednou na body.

Anthony Joshua padl několikrát k zemi v souboji s Andym Ruizem
Anthony Joshua padl několikrát k zemi v souboji s Andym Ruizem

Pravdou je, že mnoho fanoušků boxu už jen podle vzezření obou bojovníků tipovalo, že Joshua vyhraje. Výška, delší paže, svižná atletická postava, to vše bylo zdánlivou výhodou populárního Brita.

Joshua ale působil v zápase zpomaleně. A rychlostí a tvrdostí Ruize byl zjevně zaskočený.

„Veliký respekt pro Andyho,“ řekl po souboji britský sportovní hrdina. „Omlouvám se, že jsem zklamal fanoušky.“

K prohře Joshuy se ihned vyjádřil i Deontay Wilder, držitel pásu WBC: „On nebyl opravdový šampión. Celou jeho kariéru tvořily lži, rozpory a dary. Fakta. Teď víme, kdo od koho utíkal!!!“ neodpustil si Wilder kousavou poznámku. Dlouho se totiž mluvilo o sjednocujícím zápase Joshua vs. Wilder, ale stáje obou bojovníků se nedokázaly dohodnout.

Nyní by mohl Wilder bojovat o sjednocení titulů s Riuzem Jr., ale nejprve jej čeká odveta s Tysonem Furym.

Zájem o reparát se svým přemožitelem bude mít i Joshua. „Zatím je šampionem,“ prohlásil po zápase a jeho promotér Eddie Hearn dodal, že odveta se uskuteční ve Velké Británii. „To bude boj, který musí vyhrát.“

Za smolný souboj inkasuje Joshua odměnu ve výši 20 milionů dolarů (více než 460 milionů korun) plus podíly z placených televizních přenosů. Vítěz Ruiz vydělal „jen“ sedm milionů dolarů. I tak je to pro něj nejvyšší honorář dosavadní kariéry.

VIDEO: Podívejte se na zásadní okamžiky duelu Joshua vs. Ruiz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud