2. června 2019 • 20:20

Příbram – Brno 0:0. Středočechům stačila k ligové záchraně remíza

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami hráli v domácí odvetě baráže s Brnem bez branek a po středeční remíze 3:3 na hřišti Zbrojovky se udrželi v první lize. Čtrnáctý celek nejvyšší soutěže uspěl proti třetímu týmu druhé ligy díky vyšší počtu branek vstřelených venku. Příbram čeká druhá sezona mezi elitou po sobě, Brno si naopak podruhé za sebou zahraje o soutěž níž.



Na rozdíl od prvního poločasu v Brně, který skončil 2:2, nabídlo úvodní dějství odvety v Příbrami jen minimum šancí. Domácí měli navrch, ani jednu ze tří možností ale neproměnili.

První střela přišla až ve 29. minutě. Domácí záložník Polidar napřáhl zpoza vápna, ale minul branku. O čtyři minuty později si brněnský gólman Floder poradil s přímým kopem Rezka, který zamířil doprostřed. V závěru poločasu vyrazil Floder Květovu přízemní střelu z dálky na roh.

Brno se začalo tlačit dopředu až po změně stran, stoprocentní šanci si však vytvořit nedokázalo. Hned v úvodu druhého poločasu vystřelil hostující Štepanovský z hranice vápna, mířil však mimo.

Po hodině hry přilétla na trávník ze zaplněného hostujícího "kotle" i přes varování pořadatele pyrotechnika a hra byla na chvíli přerušena. V 65. minutě si nejlepší střelec Zbrojovky Magera zpracoval míč a pohotově zakončil, gólman Kočí však nemusel zasahovat.

V 70. minutě musel být zápas znovu přerušen kvůli světlicím, které z hostujícího sektoru přilétly na trávník. Brněnští hráči Šumbera s Eismannem postupně zamířili ke "kotli" a žádali fanoušky, aby se uklidnili.

Brňané se tlačili za vítězným gólem, ale v koncovce se jim nevedlo. V 83. minutě hlavičkoval hostující Zinkl po rohovém kopu pouze do náruče Kočího a poté Růsek v dobré pozici pálil vedle. Po závěrečném hvizdu rozhodčího došlo ke strkanici mezi hráči.

Po utkání ukončil profesionální kariéru domácí záložník Rudolf Skácel. Mistr Evropy do 21 let z roku 2002 však do hry nezasáhl a zůstal jen na lavičce.

Sestavy

Domácí: Kočí – Nový, Kodr, Tregler, Antwi – Polidar (74. Keita), Květ (69. T. Jablonský), Soldát, Jan Rezek (C), Matoušek (90+2. Chaluš) – Fantiš.

Hosté: Floder – Sukup, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (83. Zikl), Bariš, Růsek, Šumbera (78. O. Vintr) – Michal Škoda (30. Přichystal), Magera (C).

Náhradníci

Domácí: Průcha, Jablonský, Skácel, Keita, Voltr, Chaluš, Švenger

Hosté: Pavlík, Vintr, Přichystal, Zikl, Halouska, Kříž, Vraštil

Karty

Domácí: Květ, Kočí

Hosté: Šumbera, Magera, Eismann

Rozhodčí

Petr Ardeleanu. Asistenti: Jiří Moláček, Michal Myška. Čtvrtý rozhodčí: Jiří Houdek

Stadion

Na Litavce, Příbram

Návštěva

4852 diváků

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud