InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ságaaneb Vizovský zázrak (Bolek Polívka)

    středa 8.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

  • Žehnání motorek

    středa 8.5 13:30 - Masarykovo náměstí, Třeboň

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Při otevření Muzea řeky Otavy a voroplavby, získala obec vílu, vodníka a voraře

STŘELSKÉ HOŠTICE – Od pátku 31. května až do nedělního odpoledne trvala tvorba tří dřevěných plastik. Česko – rakouské Setkání s duší dřeva přivedlo do muzea kolem sedmdesáti posluchačů přednášek, kteří se účastnili otevření muzea a mohli obdivovat tvůrčí činnost dřevosochařů.

Během celého víkendu pracovali dřevosochaři Edita Hrbková. Václav Křížek a Ladislav Skrbek na třech dřevěných plastikách. Všechna díla mají spojitost s řekou Otavou, která je s obcí historicky spjata. Lidem vždy přinášela práci, možnost obchodování i radost a zábavu. Dnes si historii voroplavby a činností kolem řeky mohou připomenout návštěvníci Muzea řeky Otavy a voroplavby na místním zámku. Pod rukama Edity Hrbkové vznikla vodní víla, Václav Křížek stvořil voraře a Ladislav Skrbek vodníka.
Během soboty proběhly přednášky o historickém i současném významu dřeva u nás i v sousedním Rakousku. Na projektech dřevosochání či dřevařských sympozií na Strakonicku spolupracují již dlouhodobě české a rakouské obce. Díky této spolupráci vzniklo již mnoho plastik, která zdobí obce jako například Kladruby, Katovice, Krty, Novosedly a další.
V průběhu dne si přišly na své i ti nejmenší díky divadelní pohádce a dětské dílně.
Od soboty 1. června je také oficiálně otevřené muzeum pro letošní sezonu.
Více ve středečním Strakonicku

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace