Quantcast

ČT nabídne přenos z konference Digimedia. Bude i o DVB-T2

| redakce | tisk

Přechod na nový vysílací standard DVB-T2, možný vznik čtvrtého mobilního operátora nebo připravenost českých domácností na digitální rozhlasové vysílání, to vše obsáhne konference DIGIMEDIA 2019, kterou hostí Česká televize. Čtrnáctý ročník největší odborné akce u nás zaměřené na digitální vysílání, nová média a telekomunikace se uskuteční ve středu 5. června.

Přímý přenos z Kavčích hor bude možné sledovat na webu ČT.

S koncem letošního listopadu se pojí vypínání prvních sítí pro digitální televizní vysílání DVB-T a zároveň spuštění procesu druhé televizní digitalizace. Právě přechod na pozemní digitální vysílání ve standardu DVB-T2 je hlavním tématem konference DIGIMEDIA 2019. Osobnosti mediálního světa, státní správy a další experti z oboru se sejdou v prostorách České televize ve středu 5. června. Diváci České televize mohou sledovat konferenci v přímém přenosu.

Konference, nad níž převzalo záštitu Ministerstvo kultury, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, bude rozdělena do tří tematických bloků. První se zaměří na televizní vysílání a přechod na DVB-T2, zahájí jej generální ředitel České televize Petr Dvořák, v panelu s ním vystoupí také výkonný ředitel techniky Michal Kratochvíl a vedoucí úseku strategie a rozvojových projektů Pavel Hanuš.

Samostatný blok budou mít na konferenci mobilní operátoři, věnovat se budou i blížící se aukci kmitočtů v pásmu 700 MHz spojenou s možným vznikem čtvrtého mobilního operátora. Závěrečný panel bude zaměřený na digitální rozhlas.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články