bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Megasmlouva pro Skinnera? Sabres nabízí až 70 milionů

3. června 2019, 10:00

David Zlomek

Jeffu Skinnerovi se letošní sezona opravdu povedla. Poté, co se v létě z Caroliny dostal do Buffala, pookřál. Podařilo se mu vstřelit čtyřicet gólů, za což chce od Sabres náležitě odměnit. Povídá se, že jednání o novém kontraktu už začala. Sedmadvacetiletý hráč chce dlouhodobou smlouvu na osm let s ročním platem okolo devíti milionů dolarů ročně. Ale není to moc?

Známí novináři Bob McKenzie a Darren Dreger obratem dodali, že není nic hotovo a že obě strany jsou blízko dohodě stejně, jako jsou daleko. Důvodem jsou samozřejmě peníze. Funkcionáři totiž vidí jeho hodnotu o něco níže, a to kolem osmi milionů ročně. Samotný Skinner si představuje o 1,5 milionu více. V tom případě by bral stejně peněz jako Mark Stone.

A s ním se rozhodně srovnávat nemůže. Ne, že by byl špatný hokejista, nicméně Stone je jednoduše lepší. Ani se svými 40 góly Skinner nedokázal překonat své bodové karierní maximum. Ba co víc, Stone patří k nejlépe bránícím útočníkům ligy. To málokterý trenér by poslal Skinnera na oslabení.

Faktem ale je, že Sabres ho potřebují. Na začátku sezony ukázali, že tým je schopný vyhrávat. Tolikrát zesměšňovaný tým, ze kterého si například vynutil trejd Ryan O’Reilly, jemuž dle jeho vlastních slov Sabres znechutili hokej, najednou ukázal, že by to mohlo jít. A klíčem k výhrám byl mnohdy Skinner. Buffalo potřebuje více hráčů, jako je on. Tím pádem si je nemůže dovolit pouštět.

Na trhu se sice objeví několik zajímavých jmen, nicméně žádné z nich nebude o více úrovní výš než Skinner. Pokud by Buffalo Skinnera podepsalo, stále by mu pod stropem zbývalo cca 20 milionů dolarů. S takovou částkou se dá tým ještě o něco vylepšit.

Zdánlivě je to tedy jednoduchá situace. Buffalo nutně potřebuje talentovanou hvězdu a fanoušci nutně potřebují špetku naděje na lepší zítřky. Ano, jeho podpis by s sebou nesl velké riziko, ale bezpečně můžeme říci, že více fanoušků by bylo smutných, kdyby Skinner odešel, než kdyby podepsal “nesmyslnou” smlouvu.

Když se na situaci podíváme pohledem Skinnera, tak dostaneme jiný pohled. Renomé v lize má, stejně tak za zády skvělou sezonu. Zájem na trhu by o něj tedy jistě byl, může s klidem vyjednávat. Z pohledu Sabres je důležité, aby Skinner věřil, že zde žije naděje na úspěch a on sám je připraven být stavebním kamenem. 

Jinými slovy, Skinner může, Buffalo musí. Skinner by podepsal podobnou smlouvu, kterou má například Sidney Crosby nebo Nikita Kučerov. Svým způsobem by na sebe přijal i stejný tlak. Nebude se od něj očekávat, že bude hvězda ligy a že bude překonávat bodové rekordy, nicméně když půjde do tuhého, oči se budou upírat na něj. 

Co myslíte vy? Bude se řídit Buffalo známým “risk je zisk” a Skinnera podepíše, nebo mu odmítne dát tak velké peníze?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.