Zahrajte si o román inspirovaný slavnou loupeží

velka-vlakova-loupez-perex
Edward Pierce se dokáže zkušeně pohybovat jak mezi londýnskou smetánkou, tak mezi zločinci místního podsvětí. A právě své rozmanité známosti hodlá využít k tomu, aby se mu povedlo ukrást z jedoucího vlaku zhruba metrák zlata.

Čtyři trezory plné zlata

Edward Pierce se ve viktoriánském Londýně s lehkostí sobě vlastní dokáže pohybovat jak mezi společenskou elitou, tak mezi zločinci. Jednoho dne přijde s plánem na loupež století – chce z jedoucího vlaku ukrást hromadu přísně střeženého zlata, které je určeno pro vojáky bojující v krymské válce. Aby se ke zlatu ovšem dostal, potřebuje nejdříve získat čtyři klíče od zdánlivě nedobytných trezorů. Začíná tak příběh plný důmyslného plánování a zvratů…

Kniha vznikla na základě skutečné události z roku 1855. Při loupeži bylo tehdy z vlaku mířícího z Londýna do Folkestonu ukradeno zhruba sto kilogramů zlata, které by mělo dnes hodnotu milionu liber. Román je zločinem inspirovaný jen volně a Michael Crichton se v něm opět ukazuje coby autor čtivých dobrodružných příběhů, které sice nevynikají realističností líčení či charakterovou drobnokresbou, ale díky svému spádu čtenáře chytnou a nepustí, dokud nedočte poslední stránku.

 

Velká vlaková loupež

Autor: Michael Crichton

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Jaroslav Kořán
Počet stran: 272
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2019
ISBN: 978-80-7473-815-9

Přečtěte si více o knize Velká vlaková loupež, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout a přečíst ukázku.

KnihaZlin_AlbatrosMedia

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Je také pravda, že viktoriánské podsvětí poskytovalo pomocnou ruku mnoha ztroskotaným vzdělancům. Stávali se „voráči“ neboli pisateli falešných doporučujících dopisů, anebo padělateli, kteří „tlačili šustlavý“. Někdy se také stali skořápkáři nebo lepšími podvodníky, boudaři. Obvykle však byli tito vzdělanci drobnými zlodějíčky, dojemnými troškaři, zasluhujícími spíš politování než zatracení veřejnosti.
Edward Pierce proti tomu ve svém přístupu ke zločinu zacházel nesporně mnohem dále. Ať už jeho příjmy pocházely odkudkoli, ať už byla jakákoli pravda o jeho minulosti, jedno je jisté: byl to mistrný chmaták neboli zloděj, který za léta nashromáždil dostatečný kapitál, aby mohl financovat velkorysé zločinné operace, a stal se tak tím, čemu se v argotu říkalo „hlavado“. A již koncem první poloviny roku 1854 spřádal důmyslné plány největší loupeže své kariéry, Velké vlakové loupeže. (str. 22)

 

O autorovi

Michael Crichton byl světoznámý americký spisovatel, scenárista a producent, držitel několika literárních, filmových i televizních ocenění. Mezi jeho nejznámější romány patří Jurský park, Kmen Andromeda, Vycházející slunce a další. Všechny tyto romány byly také zfilmovány. Z jeho televizní tvorby jsou známé seriály Pohotovost nebo Westworld. Okrajově se věnoval také tvorbě videoher a psaní non-fiction literatury.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Velká vlaková loupež

V roce 1855 došlo ke krádeži, která se stala nejproslulejším zločinem 19. století. Michael Crichton se jí inspiroval a vznikl tak román plný důmyslného plánování a překvapivých zvratů. Ovšem žádná překážka nemohla „hrdinu“ knihy, zloděje Edwarda Pierce, zastavit. Začtěte se do napínavého příběhu a zjistěte, zda se  Pierceovi podaří získat klíče od čtyř zdánlivě nedobytných trezorů a ukrást z jedoucího vlaku okolo sto kilogramů zlata určeného pro vojáky bojující v krymské válce.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Velká vlaková loupež vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Velká vlaková loupež
probíhá od 4. do 17. června 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Velká vlaková loupež

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká vlaková loupež

Crichton, Michael

Kniha Zlín, 2019

Napsat komentář