Českými mistry v pozemním hokeji jsou muži z Litic a mistryněmi ženy ze Slavie Praha

V neděli 2. června  2019 se v Liticích rozhodlo o mistrovských týmech žen i mužů v  pozemním  hokeji za  sezónu 2018/2019.

Prvními známými finalistkami se staly ženy z SK Slavia, které porazily HC Praga výsledkem 5:0. Druhými finalistkami se staly ženy z HC Rakovník, které  po bojovném zápase nakonec porazily HC Hostivař 2:0.

HC 1972 Rakovník -  SK Slavia Praha – 1:2

Ženy z HC Rakovník několikrát byly ve finále, kousek od zisku titulu Mistra ČR. Naposledy vyhrály titul v roce 2007. Letos opět doufaly, že se promění jejich nenaplněné ambice. Slavia to moc dobře věděla, proto bylo nad slunce jasné, že obhajoba titulu bude i tento rok velmi složitá.

První poločas oba týmy začaly velmi opatrně. Řekněme, že se hrálo na „oťukávanou“ s čím kdo přijde. Jak plynul čas, ženy z SK Slavia pomalu přebíraly taktovku celé hry. Na začátku druhé čtvrtiny měly výhodu v podobě trestného rohu, střela vypálená Adélou Lehovcovou byla tečována rakovnickou obránkyní a skončila v síti. Slavia vedla 1:0. O tři minuty později byla proti Slavii odpískaná penalta (sekání v kruhu). I když si slávistická brankářka Andrea Vančurová na míček sáhla, Anna Vorlová penaltu proměnila. Těsně před koncem prvního poločasu měla na hokejce připravený gól Nikol Babická, v poslední chvíli se velmi chytře rozhodla přihrát své spoluhráčce Renatě Capouchové, která na penaltě byla úplně sama. Slavia zvyšila svůj náskok na 2:1.

Třetí čtvrtina byla ve znamení rychlého přesouvání hry. Tlak byl větší a větší na obou stranách. Rakovník měl na hokejkách několik vyložených šancí, bohužel ani jednu nedokázal proměnit. Do poslední chvíle nebylo jasné, zda dojde k vyrovnání. Slavia nakonec udržela své těsné  vítězství a obhájila titul i letos.

Jak říkám...



"Prohrané finále mne vždy velmi mrzí, zvlášť letos, když to bylo velmi vyrovnané. Slavia měla sice více ze hry, ale my měli více gólových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Oproti minulým rokům jsme ale situaci zvládli po psychické stránce, takže do poslední chvíle nebylo jasného vítěze. Na holky jsem pyšný, tak třeba příští rok," řekl trenér HC Rakovník Josef Ostaš





TJ Plzeň Litice -  HC Bohemians 2:1


Hrál se krásný, otevřený hokej, jak se na velké finále sluší a patří. Zhruba 400 diváků si přišlo na své. První poločas byl bohužel bez gólu, ale i tak bylo k vidění mnoho šancí. Na začátku druhého poločasu proměnil gól z trestného rohu Ondřej Soukup. Hra se přelívala od brány k bráně. Bylo vidět, že Litice chtějí remízovat. 5 minut před koncem si hráči  HC Bohemians vybojovali i penaltu, avšak Tomáš Vohnický ji neproměnil. Tím Litice dostaly  novou energii do žil a povedlo se jim nakonec vyrovnat 3 minuty před koncem. Tribuny propadly v bujarý jekot. Konec utkání skončil nerozhodně 1:1.

Následovaly nájezdy. Litice daly, borci z Bohemians srovnali, tak to pokračovalo po celou dobu… Až poslední nájezd rozhodl Lukáš Nocar a Litice mohly propuknout v plnou radost. Po devíti  letech opět získali borci z Plzeňského kraje titul MISTRA České republiky v pozemním hokeji. Jelikož se hrálo na domácí půdě,  každý si dovede  představit, co se tu odehrávalo…  Lepší zakončení sezóny, po tom, co se v Liticích vybudovalo celé nové hřiště, si ani Litičtí nemohli přát.

(lj, pozemníhokej.cz, SportovníListy.cz, foto: pozemníhokej.cz)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...