Semifinálové boje v malém fotbale se rozhořely naplno. Odvety se budou hrát následující neděli
Foto: MLMK
Sport

Most - První červnovou neděli bylo hřiště 11. ZŠ Most kulisou pro první semifinálové zápasy Seniorligy Most a Mostecké ligy malé kopané, tedy mosteckých malofotbalových soutěží.

Program zahájily boje v Mostecké lize malé kopané, ze které letošní vítěz postoupí na mistrovství republiky. Prvním ze zápasů bylo střetnutí mezi úřadujícími mistry a vítězi základní části Gamblers Most a po základní části čtvrtým Atléticem Most. Utkání těchto dvou týmů vždy slibují malý fotbal té nejvyšší úrovně a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Přítomní diváci viděli mimořádný zápas ve vysokém tempu a nadstandardním nasazení, z nějž vzešli jako vítězové Gambleři a to v poměru 5:1 po poločase 2:1. Prvním, kdo mířil přesně mezi tři tyče byl ve své parádní disciplíně, střílení branek z pozice gólmana, brankář Gamblerů Ondřej Bíro. K němu se postupně přidávali Vladimír Pátek (2+0), Petr Hlaváček (1+1) a Jaroslav Horský (1+0). Jediným, kdo překonal Bíra, reprezentační gólmanskou jedničku, byl v barvách Atlética David Schettl po přihrávce Dominika Dolejšího.

Semifinálová utkání v mosteckém malém fotbale jsou hrána na dva zápasy dle stejného klíče, jako je tomu ve velkém fotbale v pohárové Evropě. Atlético je tak postaveno před výzvu zvítězit za týden v odvetě o minimálně čtyři góly, aby proklouzlo do finále.

Druhým semifinálovým utkáním Mostecké ligy malé kopané bylo střetnutí mezi Jablíčky Chomutov a Katalánci Most. Jablíčka získala v základní části stejně bodů jako Katalánci a o tom, že v prvním zápase byla ona tím pomyslně domácím týmem, tak rozhodlo pouze lepší skóre. Jablíčka bohužel do zápasu nastoupila bez klasického gólmana, když ani jeden z jejích dvou stabilních brankářů nemohl dorazit a do branky tak musel jeden z běžně v poli působících hráčů. Konkrétně šlo o nejproduktivnějšího hráče základní části, Martina Bočka, který se sice velmi snažil, ale gólmanské limity prostě měl. Katalánci ve velmi slibné sestavě na soupeře od počátku vlétli a naplno využívali zmíněného omezení Jablíček. Není proto divu, že v poločase byl stav zápasu 5:0 pro Katalánce, aby nakonec utkání skončilo po přeci jen zlepšeném výkonu Jablíček v druhé půli 6:3 pro Katalánce. Ofenzivu vítězů táhli hlavně Patrik Špicar (2+0), Petr Nový (1+1) a Lukáš Vrba (0+2). Góly poražených stříleli Martin Boček z pozice gólmana, Jan Kopta a Lukáš Svoboda (všichni 1+0). Rovněž Jablíčka by tak musela v odvetě nastřílet soupeři o čtyři a více gólů, než jich obdrží.

Program pokračoval prvním semifinále Seniorligy Most pro hráče 40+. Prvním střetnutím bylo utkání mezi vítězem základní části Jatky Matějka a po základní části čtvrtými Old Bridge, zároveň však úřadujícími mistry. Old Bridge, kteří se v základní části spíše trápili a do play-off proklouzli až svým posledním zápasem, však dokázali velmi dobře přepnout na play-off mód a Jatka porazili 7:4 po půli 4:1. Jejich ofenzivu obstarávala především nebezpečná čtveřice Martin Kovář (2+1), Robert Babák a Karel Giampaoli (oba 2+0) a Jan Houška (1+1). V dresu poražených vyčníval David Smetánka (2+1). Zbylé góly pak stříleli jeho spoluhráči Vojtěch Benda a Pavel Švarc (oba 1+0). Vítěz základní části, Jatka Matějka, by tak musel v odvetě zvítězit o čtyři a více gólů, aby se ho týkalo finále hrané v polovině června.

Nedělní semifinálový program uzavřelo utkání SG Horní Jiřetín – Mostecké pumpičky a míchačky. To, stejně jako dvě předchozí utkání, skončilo výhrou o tři góly a ze skóre 4:1 se po poločase 1:0 radoval tým SG Horní Jiřetín. Toto mužstvo se prezentovalo zkušeným výkonem opřeným o pevnou obranu a efektivní brejky. Góly v jeho barvách stříleli Tomáš Svoboda (2+0) a Ladislav Brejchal a Radek Smolák (oba 1+0). Čestný úspěch za poražené nese jméno Pavla Loukoty po asistenci Petra Fouse.

Všechny semifinálová utkání jsou tak rozehrána zajímavě s tím, že ani jeden z poražených ještě není před odvetou definitivně odepsán. O tom, jak se s touto výzvou tyto týmy vypořádají, se mohou diváci a příznivci mosteckého malého fotbalu přesvědčit na vlastní oči příští neděli od devíti hodin na hřišti 11. ZŠ Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru