Panelákové „schody do nebe“ by se měly v Hradci Králové změnit v moderní kongresový hotel

3. červen 2019 14:58

Po více než 30 letech se Hradec Králové dočká toho, že u kongresového centra Aldis zmizí panelákové „schody do nebe" a místo nich vyroste moderní kongresový hotel inspirovaný prvorepublikovou architekturou. Hotel bude mít 6 nadzemních a jedno podzemní podlaží, které bude vybaveno technickou infrastrukturou pro chod hotelu a zázemím pro jeho zaměstnance.

Při vstupu do hotelové recepce zákazníky uvítají zlatavé barvy v kombinaci se dřevem. Teplé tóny s jednoduchou grafikou přenesou do období secese. Stravování bude zajištěno v 1. nadzemním podlaží v hotelové restauraci pro více jak sto hostů.

Kongresový hotel Aldis nabídne od 3. do 6. nadzemního podlaží přes 100 komfortních pokojů. Všechny tyto pokoje se budou vyznačovat vysokým standardem splňujícím mezinárodní požadavky pro 4* ohodnocení.

Kongresový hotel Aldis nabídne v Hradci Králové přes 100 komfortních pokojů - vizualizace

Elegantní prostory v kombinaci se stylovým ubytováním budou tím pravým místem pro pořádání firemních a společenských akcí. Kapacita velkého kongresového sálu je plánovaná až na 200 osob.

Hotelový salónek v 6. nadzemním podlaží bude plně vybavený audiovizuální technikou s možností odpočinku na vyhlídkové terase s nádherným výhledem do přírody a na historickou část města.

Centrála ČSOB chce být impulsem pro novou koncepci celé lokality Aldis v Hradci Králové

Vizualizace projektu výstavby regionální centrály ČSOB v Hradci Králové

Začátkem prosince začaly stavební práce na klíčovém architektonickém projektu banky ČSOB v regionu východních Čech. V lokalitě Aldis v Hradci Králové během následujících dvou let vyroste vysoce moderní a ekologická kancelářská budova, která pojme více jak 1 000 zaměstnanců banky. Nová regionální centrála ČSOB nabídne také řadu služeb pro obyvatele z blízkého okolí.

Současný objekt byl navržen pro někdejší Krajskou odborovou radu. Začal se stavět v roce 1986 a od roku 1988 sloužil jako zázemí a ubytovna pro dělníky. V roce 1992 byl zakonzervován. Nyní se objekt odstraní a zůstane pouze nosný systém. Dokončení stavby je plánováno na rok 2021.

Zhotovitelem projektu je hradecká firma STAKO společnost s ručením omezeným, zpracovatelem projektové dokumentace je společnost Žárovka architekti.

„Hotel ALDIS se stane funkční součástí areálu občanského vybavení městského a regionálního významu. Po dobudování lávky pro pěší přes Labe a centrály ČSOB vznikne ze zóny ALDIS po několika desítkách let konečně atraktivní městský prostor s širokým využitím," uvedl jednatel společnosti STAKO Ing. Petr Kulda.

Kongresový hotel Aldis nabídne v Hradci Králové přes 100 komfortních pokojů - vizualizace

Náklady projektu včetně koupě nemovitosti by měly činit asi 220 milionů korun. Stavba začne v létě bouracími pracemi.

V zóně Aldis za posledních téměř 20 let vyrostly objekty katastrálního úřadu a firem T-Mobile a Gist. Stavbu regionálního sídla pro více než 1000 zaměstnanců nyní v zóně buduje Československá obchodní banka.

Město v lokalitě chystá stavbu lávky přes Labe

V těsném sousedství Aldisu jsou plavecký bazén, akvapark a budova filharmonie.

„Po dobudování lávky pro pěší a cyklisty přes Labe a centrály ČSOB vznikne ze zóny Aldis po několika desítkách let konečně atraktivní městský prostor s širokým využitím," dodal Petr Kulda.

autoři: Lucie Peterková , baj | zdroje: STAKO s.r.o. , ČTK
Spustit audio

Související