Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mladý řidič narazil do zastávky: Uvnitř byly ženy a malé dítě!

Autor: ital - 
3. června 2019
19:58

Nenadálý šok zažili lidé ve slovenské obci Vrbnica. Když čekali na autobus, náhle se na ně zřítila autobusová zastávka. Vrazilo do ní auto, ve kterém seděl 18letý řidič. Ten tvrdí, že za nic nemůže. Podle jeho slov je na vině neznámý šofér, který mu nedal přednost. Policie nyní žádá o pomoc přítomné svědky.

„Slyšel jsem doma na dvoře, jak šofér brzdí a najednou něco střelilo,“ pověděl jeden z místních obyvatel. To právě mladý řidič vozu značky Škoda Rapid naboural do autobusové zastávky. V té se nacházeli tři lidé. 

Teprve 18letému řidiči prý náhle vjelo do cesty auto z vedlejší cesty. Aby zabránil srážce, dupnul na brzdu. „V důsledku toho se však jeho vozidlo stalo nekontrolovatelným, sjelo z vozovky a narazilo do autobusové zastávky,“ popsala okolnosti nehody mluvčí košického policejního sboru Lenka Ivanová.

Zděnou zastávku řidič rozbořil zadní částí auta. Po nárazu se částečně zřítila na lidi uvnitř. „Šofér jim pomohl, vytáhl je ven. Dvě ženy byly zraněné, krvácely. Ještě i chlapečka měly u sebe, nevím, v jakém je stavu,“ řekla svědkyně celého incidentu.

„Všechny osoby byly při vědomí, komunikovaly,“ oznámil pro TV JOJ velitel zásahu HaZZ Slavomír Matta. Zraněné převzali do péče záchranáři a následně všechny převezli do nemocnice. „Podle předběžné lékařské zprávy dvě z těchto osob utrpěly lehká zranění a jedna osoba se zranila těžce,“ doplnila Ivanová.

Auto, které údajně mladíkovi zkřížilo cestu, na místě nezastavilo, ale pokračovalo dál v jízdě. Podle svědků šlo o vozidlo značky Škoda Fabia Combi s košickou poznávací značkou. Totožnost řidiče, který měl nehodu zavinit, se doposud ještě zjistit nepodařilo. Policisté jen zkontrolovali mladíka.

„Řidič byl podrobený dechové zkoušce s negativním výsledkem. Přesná příčina vzniku dopravní nehody a míra zavinění jednotlivých účastníků jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ pověděla policejní mluvčí.

Policie rovněž žádá o pomoc svědky, kteří by mohli poskytnout bližší informace k průběhu nehody, aby tak učinili. Přispějí tím k objasnění případu. K dispozici mají jak tísňovou linku 158, tak policejní facebookové stránky nebo mohou informace sdělit na každé služebně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání