Hlavní obsah

Krásná Angelina Jolie slaví 44: Co o ní možná ještě nevíte?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Angelina Jolie působí jako ztělesnění poctivosti, čisté lásky a velké rodiny. Vždycky tomu tak ale nebylo. V mládí si prošla několika bouřlivými vztahy, a to nejen s muži. Jaká jsou další tajemství této krásné herečky, která dnes slaví 44. narozeniny?

Článek

Černé kožené kalhoty, četná tetování, bouřlivé vztahy. Angelina Jolie byla ve dvaceti letech někdo docela jiný, ostatně asi jako většina z nás. Dnes ji známe zejména jako precizní herečku, bojovnici za lidská práva, elegantní dámu a mámu šesti dětí. Je toho více, co o této hollywoodské krásce není tolik známo. Třeba odkud vlastně pochází.

O Slovenkách se říká, že jsou to nejkrásnější ženy na světě. Můžete tedy třikrát hádat, kde se vzali předci krásné Angeliny Jolie. Její pradědeček byl jistý horník Juraj Vojtko, který na konci 19. století odjel za prací do Ameriky. Za velkou louží si našel ženu, také původem Slovenku, a usadili se tam. Brzy si změnil jméno na George Voight. Otec herečky je Jon Voight (80), vnuk onoho Juraje. Angelině tak v žilách koluje slovanský temperament.

Třikrát, a dost?

V posledních letech je na přetřesu rozvod Angeliny Jolie a Brada Pitta (55). Není ale první, herečka předtím byla vdaná už dvakrát. A pokaždé se se svým budoucím mužem seznámila v práci! Poprvé si v roce 1996 vzala svého kolegu Jonnyho Lee Millera (46), se kterým se dala dohromady při natáčení filmu Nebezpečná síť.

Svata byla opravdu kuriózní. Nevěsta totiž přišla v černých kožených kalhotách a bílé košili, na které měla napsané manželovo jméno vlastní krví. Rozešli se o dva roky později. Druhým mužem, kterého si vzala, byl Billy Bob Thornton, se kterým se poznala při práci na filmu Bláznivá runway (1999). Mimochodem – s Thorntonem nosili na krku ampulku s krví toho druhého. Jak romantické. Třetím, a zatím posledním, manželem byl Brad Pitt.

Foto: Profimedia.cz

Prvním manželem Angeliny Jolie byl herec Jonny Lee MillerFoto: Profimedia.cz

Svatba za pár babek

Druhá svatba Angeliny Jolie stála pouze 189 dolarů. Trochu málo, že? Hereckého kolegu Billa Boba Thorntona (63) si brala v roce 2000 a obřad měli v kapli v Las Vegas. Stál jen 189 dolarů. Rozvod na sebe nenechal příliš dlouho čekat – v roce 2003 už byli rozděleni. Reverend, který je oddával, tehdy řekl: „Osobně si nemyslím, že bude mít manželství dlouhého trvání. Podle mě zapůsobila síla okamžiku. Ale moje práce nebyla zjišťovat, zda se chtějí, či nechtějí vzít, nýbrž je prostě oddat.“

Jen tak pro zajímavost – když si brala v roce 2014 Brada Pitta, své svatební fotografie pak prodali magazínům People a The Times v přepočtu za několik desítek milionů korun. (A tito slavní také utajili svatbu!)

Foto: Profimedia.cz

Druhým mužem byl Billy Bob Thornton. Média je milovala, protože tento pár na veřejnosti projevoval své sympatie velice okatě Foto: Profimedia.cz

Femme fatale

Kromě plných rtů, dmoucích ňader, vosího pasu a dlouhých nohou má herečka také nesmírné charisma. Sex-appeal jak z učebnice! A navíc platí jak na muže, tak na ženy. A herečka v tom také rozdíly nedělá. V roce 1999 v magazínu The Rolling Stones vyšel článek o této hvězdě, ve kterém se mimo jiné píše také o jejích vztazích. Dle něj Angelina nikdy nepopírala své vztahy s něžným pohlavím. „Byla jsem i se ženou. Objevila jsem v tom něco úžasného a chci, aby lidé věděli, že tato má zkušenost je opravdová a velice normální,“ řekla v jednom rozhovoru. Nějakou dobu udržovala romantický vztah s herečkou Jenny Shimizu (51).

Foto: Profimedia.cz

Pro Angelinu Jolie měli slabost nejen muži, ale i ženy Foto: Profimedia.cz

Kolik, že má vlastně dětí?

Schválně, jestli dovedete z hlavy říct, kolik má Angelina Jolie dětí? Je jich hodně, dohromady šest. (Slavní, kteří mají více než pět dětí.) Jenom tři však porodila sama, tři jsou adoptované. Nejprve si v roce 2002 osvojila syna Maddoxe Chivana (17) z Kambodže, kterou dvakrát navštívila v rámci natáčení filmu Lara Croft – Tomb Rider (2001) a v rámci humanitární mise UNHCR (Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky).

Dceru Zaharu Marley (14) adoptovala z Etiopie v roce 2005. O dva roky později si osvojila z vietnamského sirotčince ještě chlapce Paxe Thiena (15). První dítě, které měla s Bradem Pittem, byla holčička Shiloh Nouvel (13), kterou ale herečka porodila v Namibii. Dvojčata, Knox Léon a Vivienne Marcheline (10) se narodila v Nice. Při rozvodu herečka požádala o svěření všech šesti dětí do své péče (tři adoptované si Brad Pitt posléze také osvojil).

Foto: Profimedia.cz

Není jednoduché chytit pohromadě Angelinu se všemi dětmi. Zleva: Shiloh, Angelina, Vivienne, v popředí Maddox, za ním Pax, vedle Zahara a KnoxFoto: Profimedia.cz

Zdravotní problémy

Jolie už další děti mít pravděpodobně nebude. Jestli si tedy nějaké neadoptuje, případně se nestane nějaký opravdový zázrak medicíny. V roce 2013 si totiž herečka nechala preventivně odstranit obě prsa i vaječníky. To kvůli genetické mutaci BRCA1, která zvyšuje riziko nádorového onemocnění. V případě herečky šlo skutečně o důležitou prevenci – jak její maminka, tak babička i teta zemřely v nízkém věku na tato nádorová onemocnění. Angelina Jolie se i proto v tomto směru snaží šířit dále osvětu.

Před několika dny také proběhla tiskem zpráva, že herečka na tom není po zdravotní stránce vůbec dobře. Co je na tom pravdy, těžko říct, sama Jolie se k tomu nijak nevyjádřila. Na druhé straně musí se nechat, že si kráska neprochází zrovna nejpříjemnějším životním obdobím, což se na fyzické kondici vždy odráží. Snad budou její příští narozeniny už příjemnější.

Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolie letos na jaře na premiéře pohádky Dumbo Foto: Profimedia.cz

K jakému týmu Pittových žen patříte? Fandily jste Angelině, anebo Jennifer Aniston

Reklama

Načítám