fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

240 650 fitness kotelna

Draci odstartovali letní přípravu

04. června 2019 - 07:29

Zpět na seznam článků

Hokejová sezona 2019/20 se přibližuje

Draci odstartovali letní přípravu

Draci odstartovali letní přípravu zdroj foto: Draci Šumperk

Hokejisté Šumperka zahájili letní přípravu a roztočili tak pomyslný kolotoč hokejové sezóny, který se zastaví opět až příští rok na jaře. Trenér Martin Janeček pečlivě analyzoval uplynulou sezónu a sestavil tým, který spolu odstartuje přípravné období. Fanoušci již v dresu Draků neuvidí Karla Pláška, Dmitrije Vorobjeva nebo Jakuba Čuříka.

Draci odstartovali letní přípravu zdroj foto: Draci Šumperk

Na severu Moravy však dojde nejen k hokejovým návratům na místo činu, ale rovněž seznam nově příchozích hráčů skýtá zajímavá jména.Ve čtvrt na deset dopoledne se tým sešel na prostranství před hotelem Sport, kde měl úvodní slovo ředitel klubu Vladimír Velčovský. Hráči se tak od něj dozvěděli zejména organizační věci, například co se ubytování a probíhající rekonstrukce budovy hotelu týká.

Draci odstartovali letní přípravu zdroj foto: Draci Šumperk

Následně se tým přesunul na plochu s umělou trávou, kde ještě trenér nastínil svoji vizi, seznámil hráče s hrubými obrysy letní přípravy a naordinoval týmu první seznamovací tréninkovou jednotku. „V první řadě musím říct, že jsem maximálně spokojený, že se tým, až na dvě výjimky, které ještě máme v hledáčku, sešel v plném počtu hráčů, které jsem si pro začátek přípravy vybral. Co se klubu týče, tak Vladimír Velčovský jasně nastínil všechna pravidla a vize, se kterými vstupujeme do nové sezóny. Toto já vidím jednoznačně pozitivně," hodnotil začátek přípravy Martin Janeček.

Podle trenéra šlo v první den letního drillu zejména o seznámení se s novým prostředím a novými hráči, přičemž samotné cviky byly zaměřeny zejména na práci s vlastním tělem a jeho vahou. „Dobře vím, že první den si hráči především potřebují sdělit dojmy z pauzy po sezóně a s těmi novými se potom seznámit, takže teď se budeme dva tři dny spíše zapracovávat a od čtvrtka najedeme na ty tréninkové dávky, které chci do týmu dostat. Pracovat budeme zejména na síle a na rychlosti, protože chci mít silný a rychlý tým."

Rozhodnutím trenéra potom je nepokračování některých hráčů z loňského týmu: „Některé hráče chceme nahradit takříkajíc kus za kus, u jiných budeme hledat typologicky jiné borce, protože do týmu chceme dostat více energie, která mi u některých starších hráčů loni chyběla. Chci hráče vhodné pro typ hry, za kterou si stojím a za kterou budu zodpovídat, rovněž potřebuji hráče, kteří budou kopat za mužstvo, pracovat pro ten tým a proto u některých hledáme typologicky trochu jiné hráče," doplňuje Janeček.

Draci odstartovali letní přípravu zdroj foto: Draci Šumperk

Zatímco u Dmitrije Vorobjeva a Nikolaje Tolokonnikova je šumperská kapitola nejspíš uzavřenou věcí, Martin Janeček by v kádru rád přivítal třetího z loňské party, Vladimira Antonova. „Jeho příchod bych určitě rád zrealizoval, s hráčem jsem v kontaktu. Vladimir se připravuje individuálně, to jsme si tak nějak nastavili a tohoto hráče bych v Šumperku rád přivítal v červenci před nástupem na led," uzavírá nový trenér Šumperka dnešní povídání a vychází ze své kanceláře na chodbu, aby pozval první hráče k individuálním pohovorům.

Hráči pro letní přípravu:

brankáři: Ondřej Haloda, Michal Wanecki, Dalibor Venouš

obránci: Tomáš Sedlák, Petr Gewiese, Jakub Řezáč, Tomáš Drtil, Marek Haloda, Dominik Kabelka, Michal Žák

útočníci: Daniel Vachutka, Michal Vymazal, Dominik Pokorný, Daniel Hroch, Jan Milfait, Milan Ostřanský, Tadeáš Jaroš, Daniel Spratek, Denis Blecha, Martin Urban, Libor Šíp

Autor: red., Tomáš Ostřanský, zdroj foto: Draci Šumperk

Fotogalerie

Draci odstartovali letní přípravu       zdroj foto: Draci Šumperk

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.