Prozradíme vám 5 nejúčinnějších bylinek na hubnutí

Podívejme se na bylinky, které napomáhají hubnutí a detoxikaci organismu. Dokážou stimulovat metabolismus, snižovat chuť k jídlu a jsou super pomocníky při hubnutí. Které byliny to jsou?

Pokud jste zrovna v redukčním režimu a rádi byste jej uspíšili, zkuste vsadit na bylinky. Touha jíst a netloustnout, mít rychlé spalování a dobrý metabolismus, provází asi každého z nás. Podívejte se na bylinky, které hubnutí podpoří a mohou mít příznivý vliv na naši redukci tuku, udržení váhy a umí zvyšovat náš denní energetický výdej.

bylinky

1.      Pampeliškový kořen

Kořen pampelišky je velmi bohatý na inulin a pomáhá při hubnutí i detoxikaci organismu. Stimuluje játra a slinivku břišní. Obsahuje flavonoidy, které mají protizánětlivé a močopudné účinky. Právě diuretika jsou bylinky a bylinné extrakty, které dokáží stimulovat ledviny a vylučování moči. Kořen pampelišky navíc reguluje a snižuje hladinu cukru v krvi a pomáhá při cukrovce i při hubnutí.

2.      Kopřiva dvoudomá

Kopřiva dvoudomá nám nabízí k využití listy a kořen. Tvoří důležitou složku detoxikačních čajů, bylinných směsí a extraktů, které pomáhají v čištění těla i krve, zlepšují funkci jater, snižují hladinu tuků a v zlepšují krevní oběh. Stimuluje žlučník k vyšší tvorbě žluči, usnadňuje trávení tučných jídel a rozpouští žlučové kameny. Díky čisticí schopnosti zrychluje metabolismus a pomáhá při hubnutí.

nálev z bylin

3.      Pýr plazivý

Pýr plazivý obsahuje hodně oxidu křemičitého a mnoho dalších blahodárně působících látek. Obsahuje i mnoho minerálních látek a stopových prvků. Napomáhá nám při problémech se ztučnělými játry, zvýšenou hladinou krevního tuku a našim ledvinám pomáhá i v čištění krve od toxických látek. Je výborný při detoxikaci organismu a při redukčních kúrách.

4.      Krušina olšová

Kůra z krušiny olšové zvyšuje zejména peristaltiku střev. Za pomoci látek, které obsahuje, jako je frangulin a glukofrangulin urychluje funkci střev a průchod potravy naším trávicím traktem. Tím zmenšuje resorpci tuku, což usnadňuje hubnutí. Krušina má také velký vliv na zlepšení funkce jater a zvyšuje sekreci žluči. Je výborná při detoxikaci, redukčních dietách a hubnutí.

5.      Fenykl

Plody fenyklu se dají doplnit či nahradit i anýzem, kmínem či koriandrem. Mají vysoký obsah éterických olejů, pomáhají proti nadýmání, projevům gastritidy, bolestem žaludku a ulevují při potížích s játry a žlučníkem. Čaj z fenyklu navíc pomáhá ke snadnějšímu trávení tučných jídel. Je velkým pomocníkem při detoxikaci těla a snaze zhubnout nějaká ta kila.

Nepřehlédněte:  Tablety na blokování sacharidů HarmoLine Carb Blocker [recenze]

bylinky

Další byliny vhodné k hubnutí

  • Máta peprná s osvěžující vůní a chutí mentolu zlepšuje trávení, snižuje nadýmání, záněty i křeče trávicího traktu a zvyšuje rychlost metabolismu.
  • Heřmánek pravý zmírňuje nadýmání, zrychluje metabolismus, působí diureticky a podporuje pocení. Mírné sedativní účinky pomáhají při stresu, nespavosti a snižuje pocit hladu.
  • Kontryhel působí močopudně a odvádí zadrženou vodou, zbaví nás otoků a pročistí naše tělo.
  • Černý bez a jeho květy působí močopudně, čistí tělo a podporují pocení. Působí při detoxikaci organismu, hubnutí i zvyšování imunity.
  • Ibišek a jeho květy obsahují ovocné kyseliny a hodně vitamínu C, čímž se řadí k nejúčinnějším antioxidantům podporujícím detoxikaci a imunitní systém.
  • Borůvky a jejich listy obsahují myrtilin, který reguluje hladinu cukru v krvi, stimuluje produkci inzulinu ve slinivce břišní a podporuje rychlost metabolismu.
  • Lapacho je vnitřní strana kůra stromu s močopudným účinkem, odstraňuje z těla zadržovanou vodu, čistí tělo od toxinů, zlepšuje látkovou výměnu a posiluje imunitu.
  • Zelený čaj obsahuje velké množství antioxidantů, působí močopudně, detoxikačně a zvyšuje obranyschopnost těla.
  • Ostropestřec mariánský čistí játra, odstraňuje následky nesprávného životního stylu a únavu. Snižuje chuť na jídlo a má detoxikační účinky.
  • Jalovec a jeho plody se dávají do krémů proti celulitidě, protože zahřívají pokožku i podkožní tukové tkáně. Stimulují krevní oběh, ten rychleji a lépe odstraní toxiny z krevního oběhu.

V našem úsilí o hubnutí nám pomůže i chlorella, spirulina či psyllium. Je třeba i zvýšit fyzickou aktivitu a spalovat kalorie pohybem. Snížit příjem potravy, hlavně tučných, sladkých, vysoce kalorických a nezdravých potravin. Byliny nám pak mohou být v hubnutí cennými pomocníky.

Chcete konečně zhubnout?

✔️ Ověřené keto diety pro rok 2024    ✔️ Srovnání účinnosti, ceny a výběru jídel    ✔️ Zkušenosti a recenze zákazníků

Srovnání keto diet

Odbornou kontrolu článku provedla MUDr. Zdeňka Fantová.

Napsat komentář