Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Orlando Bloom a Cara Delevignová spojí síly. Seriál, který se natáčel v Česku, má první ukázku

Kultura

  13:00
CARNIVAL ROW/PRAHA - Carnival Row, čtvrť, kde se lidé ztrácí beze stopy. Záhadnou sérii vražd může vyřešit jen detektiv, který je z ní sám podezřelý, a magická víla zocelená tvrdým životem na ulici. Fantasy seriál o soužití lidí a pohádkových bytostí se celý natáčel v České republice. Carnival Row má premiéru naplánovanou na 30. srpna 2019.

Cara Delevignová jako víla. Seriál Carnival Row (2019). foto: AMAZON PRIME

Bytosti z pohádek a bájí utekly z válkou zmítané země, aby útočiště nalezli v Carnival Row, vykřičené čtvrti blíže nespecifikovaného města. Mezi občany města a imigranty vznikají nepokoje. Děj sleduje detektiva Rycrofta Philostrateho (Orlando Bloom), který vyšetřuje sérii brutálních vražd. Vina je samozřejmě obyvateli města automaticky svalována na bájné postavy a hrozí, že se strhne krvavý konflikt. Právě v tom zmatku se ocitá i víla Vignette Stonemossová (Cara Delevigneová), která se musí skrývat, protože je jednou z podezřelých. Podezřelým se nakonec stává i sám Rycroft...

Cara Delevignová jako víla. Seriál Carnival Row (2019).
Orlando Bloom jako detektiv. Připravovaný seriál Carnival Row.

Společnost Amazon si objednala osm dílů seriálu. Režie se ujal Paul McGuigan (Hra o smrti, Nabít a zabít, seriál Luke Cage), který bude i hlavním producentem. O scénář se postaral McGuigan společně s Travisem Beachamem (Pacific Rim, Souboj titánů). Původně měl pilotní díl seriálu natočit renomovaný režisér Guillermo del Toro. Ten od projektu kvůli nedostatku času nakonec odstoupil.

Jde o první velkou spolupráci obou herců v hlavních rolích . Orlando Bloom se proslavil hlavně jako elf Legolas v Pánovi prstenů nebo Will Turner v sérii Piráti z Karibiku. Cara Delevigneová je známá především jako modelka. V roce 2012 si zahrála malou roli princezny Sorokiny ve snímku Anna Karenina. V roce 2015 ji režisér Jake Schreier obsadil do hlavní role filmu Papírová města a to ji proslavilo i jako herečku. Od té doby si zahrála v řadě filmů - Valerian a město tisíce planet, Sebevražedný oddíl nebo Tulipánová horečka.

Česko, domov bájných bytostí

„Nikdy tady nic jako Carnival Row nebylo. Takový příběh spolu s naprosto unikátním světem, motivy a estetikou uvidí televize poprvé. Nemůžeme se dočkat, až to předvedeme divákům,“ sdělil v říjnu 2017 v oficiálním vyjádření Joe Lewis, vedoucí sekce komedie a dramatu v Amazon Studios.

„Seriál se točil kompletně v České republice, měli jsme tu celkem 108 natáčecích dnů a přípravy zabraly dalších pět měsíců. Začaly už v květnu 2017. Ze 60 procent se pracovalo v ateliérech, na pozemku barrandovských studií vyrostly kulisy fiktivního viktoriánského města a v ateliérech řada dekorací. Na jejich stavbě jsme zaměstnali kolem čtyř stovek řemeslníků. Točili jsme ale třeba i v Prachovských skalách, v Liberci, na zámcích Frýdlant a Krnsko,“ uvedl již loni v březnu producent David Minkowski ze společnosti Stillking Features, která natáčení v ČR zajišťovala.