Zavřít reklamu

Operační systém macOS Catalina, který Apple představil na včerejší WWDC 2019, přináší mimo jiné novou aplikací s názvem „Find My“. Ta svým způsobem představuje kombinaci známých nástrojů Find My iPhone a Find My Friends, a umožňuje mimo jiné nalézt váš Mac i v případě, kdy je uspaný.

Funkce Findy My (česky „Najít“) umožňuje díky Bluetooth signálu najít i ta zařízení od Applu, která jsou sice v dosahu, ale jsou v režimu spánku. Příslušná zařízení můžete v aplikaci Najít řadit buďto podle uživatelů, nebo podle typu zařízení. Veškerá příslušná data jsou důkladně šifrována a jejich přenos je stoprocentně bezpečný, funkce Najít je navíc záměrně navržena tak, aby měla na spotřebu energie vašich zařízení jen minimální vliv.

Nově byl také přidán aktivační zámek, který funguje na každém Macu s čipem T2. Podobně, jako je to například u iPhonu či u iPadu, umožňuje tato funkce zcela znehodnotit Mac v případě odcizení. Pochopitelně lze i takto znehodnocený Mac prodat na náhradní díly, pro zloděje je nicméně tato možnost o poznání méně atraktivní.

Kromě zde popsané funkce Najít přináší operační systém macOS Catalina řadu dalších novinek, jako jsou nové možnosti připojení iOS zařízení, absence služby iTunes nebo nové nativní aplikace Apple TV, Podcasty a Music.

macos_catalina_fb

Dnes nejčtenější

.