Hlavní navigace

Podívejte se na všechny verze nového loga datových schránek (GALERIE)

4. 6. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Datové schránky mají nové logo. Jde o symbol dvou šipek, které mají představovat obousměrnou komunikaci občana se státem a dohromady tvořit datovou zprávu.

Autorem nového loga je student posledního ročníku Střední umělecké školy Ostrava Lukáš Adamík, který uspěl ve veřejné soutěži.

Datové schránky mají nové logo

Ministerstvo vnitra dnes představilo nové logo datových schránek. Podle ministra Jana Hamáčka neodpovídalo staré logo poštovní trubky potřebám moderního komunikačního systému a ministerstvo tak vypsalo veřejnou soutěž na nové. Soutěže se mohli zúčastnit studenti škol do 26 let, hodnotící komise vybírala ze 46 návrhů, které splnily soutěžní podmínky. Vítězem se nakonec stal návrh studenta posledního ročníku Střední umělecké školy Ostrava Lukáše Adamíka, který za nové logo dostal 25 tisíc korun.

Nové logo začnou datové schránky využívat do konce června 2019. Chtěl jsem si vyzkoušet, zda dokážu navrhnout logo na takovéto úrovni. To, že tak rozšířený systém bude používat mé logo, považuji za úspěch, vysvětlil Lukáš Adamík, který návrh vytvořil jako symbol dvou šipek, které mají představovat obousměrnou komunikaci občana se státem a dohromady tvořit datovou zprávu.

Nové logo tvoří součást modernizace systému datových schránek, které v minulých měsících získaly nové uživatelské prostředí, nové funkce i např. větší kapacitu zpráv. Lidé zatím přes datové schránky odeslali přes 650 milionů zpráv a v tuto chvíli existuje 984 tisíc zřízených datových schránek, z toho 16,4 % si zřídili občané na vlastní žádost.

Čtěte více: Datové schránky od pondělí v novém hávu, plně použitelné budou i na mobilech

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).