Straka nechce nikomu šlapat po štěstí a už počítá první ztráty. Budínský mění Karvinou za Boleslav

Straka nechce nikomu šlapat po štěstí a už počítá první ztráty. Budínský mění Karvinou za Boleslav

Karvinské vedení potvrdilo, že půjde s trenérem Františkem Strakou také do následujícího soutěžního ročníku 2019/2020. Jednašedesátiletý kouč však už nebude moci počítat s jednou z největších opor...

Jak informoval Deník Sport, klíčový záložník MFK Lukáš Budínský se bude hlásit na startu letní přípravy v Mladé Boleslavi, kterou čeká předkolo Evropské ligy.

Sedmadvacetiletý špílmachr s minulostí v Bohemians 1905 strávil na Městském stadionu v Karviné pět let a i z tohoto pohledu nadešel čas na změnu a nové výzvy.

"Lukáš Budínský má podepsáno v Boleslavi, kolem Tomáše Wágnera také zájemci krouží, musíme počkat. Může přijít laso i pro jiné hráče, já nechci nikomu šlapat po štěstí. Pokud bude mít opravdu zajímavou nabídku, která bude dobrá pro hráče i klub, nebudeme mu bránit. Ale musíme se i postarat o to, aby přišla dobrá náhrada," pronesl na serveru isport.blesk.cz mediálně oblíbený "Franz", který bude samozřejmě žádat také posílení.

Podle všeho se může těšit na středopolaře Tomáše Jursu, jenž dosud působil v Opavě. A následovat by měli další. "Měli jsme hodně hráčů na hostování, někteří mají zdravotní problémy. Pavel Dreksa a Honza Moravec nebudou na začátku nové sezony kvůli zdravotním problémům k dispozici. I z toho pohledu musíme udělat maximum, abychom do Karviné přivedli kluky, kteří budou chtít hrát za Karvinou a budou mít ke klubu vztah. To je strašně důležité. Je to i pro ně šance ukázat, že mají kvalitu hrát v Karviné. Chci, aby hráči, kteří do Karviné přijdou, měli nejenom kvalitu, ale i srdce chtít hrát za klub. Podat za něj maximální výkony. Co si pamatuju, v Karviné se vždycky hrál fotbal, který bolel. Každý nerad jezdil do Karviné. V tom smyslu, že se tady hrál dobrý, agresivní fotbal, který bolel. S disciplínou. Na tom to musíme postavit. Na hráčích, co mají vztah k regionu a chtějí v regionu hrát," uzavřel na stránkách Deníku Sport bývalý stratég obou slavných pražských "S", jenž usedl na karvinskou lavičku letos v březnu.