Ostřílený válečný veterán se vrací do rodného Londýna poté, co zemřel jeho otec. Rodinný a ne úplně čestný byznys se rozpadá, čehož se rozhodne využít nebezpečně mocný gangster. Jenže Ryan si nenechá nic líbit, bere do rukou početný zbrojní arzenál a vyráží do boje ve jménu své famílie.

I když má hra nádech klasické gangsterky od Guye Ritchieho a vyloženě filmový a zároveň hodně povedený soundtrack, její příběh stojí za starou belu. Zápletka je tuctová, zvraty v ději nepřekvapí a celkově neuvidíte nic, co by nebylo už někde jinde. Přesto má story svou světlou stránku.

Blood & Truth pro PlayStation VR.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Tou je slavný charismatický herec Colin Salmon (Resident Evil, seriál Arrow) v roli agenta CIA Carsona, který vás alias hlavního hrdinu vyslýchá. To on je hlavní hvězdou této videohry. Tuctový příběh ale v Blood & Truth nevadí, hlavní roli zde hraje akce a té je zde naštěstí požehnaně.

Hráč se v úrovních pohybuje po předem vyznačených místech. Občas se lze vyhnout letícím kulkám úkroky, ale taktéž na místech, kde to hra dovolí. Hodně volnosti tedy Blood & Truth nenabízí, ale to nevadí. Hře tento styl připomínající střílečku na kolejích sedne.

Blood & Truth pro PlayStation VR.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Ať už to bude sídlo padoucha, letiště, silnice, galerie umění nebo rozestavěná budova, ve hře budete neustále pálit kolem sebe jako filmový John Wick. I když hra podporuje DualShock 4, ovládat ji s ním je značně neohrabané. Tím nejlepším způsobem je dvojice pohybových ovladačů Move.

Každý z nich umně simuluje jednu Ryanovu ruku. Můžete tak držet dvě zbraně naráz i řešit nejrůznější úkoly jako háčkování zámků šperhákem, otevírání dveří, lezení po žebřících i římsách, prolézání větracích šachet či dělání sprostých a legračních gest. Využití Move ovladačů je vskutku intuitivní, zábavné a uspokojivé.

Blood & Truth pro PlayStation VR.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Jen škoda, že občas zaměřování zlobí. Za zbrojní arzenál by se nestyděl ani Arnold Schwarzenegger jako John Matrix z Komanda. Do rukou vezmete pistole, revolvery, samopaly, brokovnice, odstřelovačky nebo granátomety. Ryan je u sebe nosí na opasku a zastrčené na taktické vestě.

Menší zbraně zastrčíte do pouzder kolem pasu, větší na zádech. Jejich umísťování je opět stylové. Stejně jako jejich nabíjení. Zásobníky totiž berete z náprsní kapsy na hrudi. Zábavné je i házení granátů, kterým musíte nejdřív odstranit pojistku, než je vrhnete po nepřátelích a odpálíte je do nebes. 

Blood & Truth pro PlayStation VR.
Autor: Blesk.cz - Ladislav Leimer

Akce je vskutku frenetická, zábavná a chytne vás. Škoda proto, že hra skončí dříve, než byste si přáli. Blood & Truth dohrajete za pět až šest hodin. A i když možná  při prvním postupu netrefíte všechny skryté terče ani nepřátele, titul už k opakovanému hraní bohužel ničím extra nevybízí.

A to já bych si klidně zastřílel o hodinu, dvě i tři déle. Škoda též, že to neobešlo bez bugů jako zasekávání zbraní a nepřátel ve vzduchu. Na Blood & Truth se pěkně kouká. Je to jedna z těch hezčích her pro PlayStation VR. Jediným neduhem jsou rozmazaná pozadí v dáli.

Fotogalerie
26 fotografií

Pokud tedy máte chuť se stát akčním hrdinou a pálit skoro jako z opravdových zbraní ze své židle nebo křesla, Blood & Truth je tou pravou hrou pro vás. Já bych se vůbec nezlobil, kdybychom se dočkali pokračování. Koncept střelby z dvou Move ovladačů je hodně chytlavý. To je to pravé pro virtuální realitu!

Hodnocení Blesk.cz: 70 %

Plusy:
Superakční střílečka
Báječné využití pohybových Move ovladačů
Bohatý zbrojní arzenál
Vizuálně slušné
Výborný hudební doprovod
Colin Salmon potěšil

Minusy:
Občas zlobí zaměřování
S DualShockem 4 je to děs
Klišovitý příběh
Krátká životnost

Infobox
Datum vydání: 28. květen 2019
Platformy: PlayStation 4 / PlayStation VR (testováno na PS4 Pro)
Cena: 999 Kč
Výrobce: SIE London Studio
Vydavatel: Sony
Distributor v ČR: Sony
Jazyk: AJ 
Oficiální stránka hry