Zima byla dlouhá a tak jsme se všichni zahalovaly a zpříjemňovaly si dlouhé zimní večery dortíky a sladkým. Jenže teď přichází letní období, kdy odhazujeme svršky i spodky a ukazujeme těla. Potřebujete před létem zhubnout a zpevnit? Ukážeme vám cviky na zadek, které jsou jednoduché, hodí se pro začátečníky i pokročilé a když je budete dělat, můžete se těšit na hezký zadek v plavkách. To zní dobře ne? Většina lidí má tendenci cvičit jen na začátku roku kvůli předsevzetí. Ale co to zkusit i v jinou roční dobu?



Cviky na zadek, které fungují

cviky na zadekFoto: pixabay

1. Výpady

Výpady patří mezi nejoblíbenější cviky na zadek, protože jsou opravdu účinné, neotřebujete žádné vybavení ani pomůcky a můžete je dělat kdekoliv – venku, doma, ve fitku, zkrátka kde chcete. Začneme tak, že se postavíme rovně, nohy na úrovni kolen, ruce v bok. Vždy jedna noha jde dopředu do pravého úhlu a zpátky. Opakujeme i na druhou nohu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Contours Ostrava Zábřeh (@contours_ostrava_zabreh),

2. Přítahy koleno k čelu

Jděte na všechny čtyři (dávejte si pozor na rovná záda) a vždy jednu jedno koleno přitáhněte k čelu a poté zase zpátky. Neprohýbejte se ani nezaklánějte hlavu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Zaneta Allendez (@zanetaallendez),





3. Dřepy

Vsaďte na klasické dřepy. Pokud začínáte, vynechte závaží a pokud jste pokročilí, naopak jej zařaďte. Dávejte si pozor na to, abyste chodili do pravého úhlu a kolena by neměla nikdy být před vašimi chodidly.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jana Earl (@janaearl_com),

4. Zvedání pánve

Lehněte si na záda, nejlépe na nějakou podložku. Nohy dejte od sebe a ruce držte na podložce. Zvedejte pánev od země, zadek byste měli mít zatlý. Až budete tohle zvládat bez obtíží, můžete zkusit ten samý cvik, ale s tím rozdílem, že budete na špičkách.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Contours_Brno (@contours_brno),

5. Tahy

Jděte na všechny čtyři a položte se na lokty. Zvedejte nohu tak, jak vidíte na videu. Pokud začínáte, klidně tento cvik nejdříve provádějte bez gumy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený S I L V I E S H E R (@silvie_sher),





6. Přítahy do stran

Opět pojďte na všechny čtyři a zvedejte nohu do strany, snažte se jít tahem, spíše pomaleji a věřte, že opravdu budete cítit hýžďové svaly. Vydržte co nejdéle.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený yvona_malerova_krainova (@yvona_malerova_krainova),

Dělejte tyto cviky na zadek každý den a koukejte, jak se vám zpevňuje zadek před očima.

Podívejte se na cviky na břicho, které fungují.