InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kdy se vrátí do milevské firmy ZVVZ nový generální ředitel?

MILEVSKO – Největší milevský zaměstnavatel, firma ZVVZ, tvoří od svého vzniku s městem spojitou nádobu. Jakmile se něco v továrně děje, hned se to ví ve městě. V posledních dnech se mluví o tom, že v dubnu nastoupil nový generální ředitel Michal Wdowyczyn, který ale ve svém křesle pobyl jen měsíc a od té doby je v pracovní neschopnosti. K aktuální situaci na tomto manažerském postu i ve společnosti se vyjadřují v rozhovoru pro zítřejší Milevské noviny předseda představenstva ZVVZ Group Emil Buřič a finanční ředitel holdingu Ladislav Musil.

V rozhovoru se mluví o současné personální situaci ve firmě, o tom, jak se vyvíjejí hospodářské výsledky, o chystaných organizačních změnách, o tom, zda firma potřebuje další zaměstnance a kde je chce hledat. Část rozhovoru nabízíme už teď, celý přinesou zítřejší Milevské noviny...

...Jak tedy vidíte budoucnost ZVVZ?

Emil Buřič: Důležité je vytyčit směr a tím se vydat. Firma utrpěla rány zvenčí, které se promítly do minulých let, potřebovali jsme řešit efektivitu a učinit sérii opatření, která vedou k jejímu zlepšení. Potřebujeme dávat na manažerská místa ty správné lidi a mít dobré produkty, které můžeme nabízet. Další vnější rány už nečekáme.

Zeptám se na dvě věci související s městem. ZVVZ má pozemky, které se v minulosti nabízely k zasídlení dalším firmám. Město Milevsko teď odstartovalo budování průmyslového parku. Máte stejný plán? A druhá otázka se týká snižování sponzorské podpory sportu a dalších aktivit. Proč?

Emil Buřič: Ano, máme za vlečkou prostor, který by se dal využít jako průmyslová zóna, ale nic se tam neděje a vytváření alternativní průmyslové zóny pro nás není na pořadu dne.

Ladislav Musil: Pokud jde o sponzorské aktivity, my potřebujeme prostředky investovat do našich lidí, poskytnout jim i v nemzdové oblasti zajímavé benefity. Zkrátka chceme prioritně investovat do našeho areálu a vlastních zaměstnanců. Ale když vidíme například agilní Senior klub ZVVZ a vidíme, že vnuci někdejších zaměstnanců se k nám vracejí, cítíme, že tam to má smysl a tam svou podporu rádi dáme.

Emil Buřič: Chápu, že ty dřívější prostředky sportovním klubům a spolkům chybí, ale někdy si to zkrátka dovolit můžete a někdy ne.

 

Diskuse k článku - 18 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    K otazníku za titulkem patří odpověď … už se tak zhruba před měsícem vrátil. Nemoc si nevybírá, ať pracujeme na jakékoliv pozici. Nedělal bych z toho senzaci. Všem dobré zdraví!

    Vloženo 14.8.2019 09:45:55

  • REINIŠ Karel 

    Reagovat

     

    Zajistit finance pro sportovní kluby v Milevsku neni lehké , vím o čem píši.Nedivme se ZVVZ je ekonomicky téměř na nule , nebo lépe řečeno je částečně v mínusu. A proto sponzorství pro kulturu a sport v Milevsku nemá majitel či provozovatelé ZVVZ chuť...Bude to těžké , ale ne beznadějné ...je řada lidiček, kteří si díky ZVVZ otevřeli svoji živnost u těch hledejme ochotu a chuť sponzorovat . Nejhůře bude v následné sezoně HC Milevsko 2010 , ale věřím , že Jarda vše dokáže ...přeji pohodu a kultuře a sportu v Milevsku lepší časy.

    Vloženo 6.6.2019 07:33:06

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Co na to dlouholetý generální ředitel společnosti ZVVZ a.s. Ing. Miloš Mácha, generální ředitel společnosti ZVVZ Enven Engineering Ing. Milan Šváb a bývalý generální ředitel ZVVZ a.s. Ing. Stanislav Kázecký, Csc??

    Vloženo 6.6.2019 06:33:26

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Co by měli dělat? Jsou v penzi.

      Vloženo 6.6.2019 06:49:38

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Jsou na zaslouženém odpočinku. Jen by mě zajímalo co na to říkají? Kde se stala chyba? Kormidlovali to za socialismu potom za kapitalismu. Jsou to milevštáci, tak k tomu musí mít vztah. Konec konců je fabrika celý život velmi dobře živila, tak na to určitě mají svůj názor..

        Vloženo 6.6.2019 07:34:11

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Pan Zach majitel ZVVZ, těmto Milevským top manažerům za jejich celoživotní dobrou a obětavou práci pro ZVVZ určitě vřele poděkuje.

          Vloženo 6.6.2019 07:43:30

          • anonymní čtenář 

            Reagovat

             

            "obětavou" "obětavou"

            Vloženo 6.6.2019 12:24:36

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Je asi dobře si připomenout, jak po 1989 zmizelo ze ZVVZ spousta dokumentace a vznikla tady řada nových vzduchotechnických firem. Takže tu máme dost podnikatelů. Některé zdejší sport sponzorují taky a některé ne. Kluboví funkcionáři si musí zvyknout chodit od jednoho k druhému a sbírat zajištění klubu po pár korunkách a ne sedět na zadku a čekat, že přiteče odněkud sto tisíc. Jestli pan Buřič říká, že se chtějí starat o benefity svých zaměstnanců tak ty na své vyžití ve volném čase dostanou a stejně to mají udělat i ostatní firmy. Doma byste taky tak nehospodařili, že kdyby byla těžká doba kolem, tak byste rozdávali peníze přes plot. Snad čtete v Milevských, že výsledkem hospodaření za celou firmu bude nula.

    Vloženo 6.6.2019 06:33:12

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Jo to je pravda sám sem tam jednoho podnikatele chceteli manažera potkaval po čtvrté hodině jak odsud
      za autem odvážell plné káry výkresů.No a teď sponzoruje Třinecké hokejisty.

      Vloženo 6.6.2019 16:31:35

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Ok to beru,ale ZVVZ USK Praha evidentně o sponzorink nepřišly.Pan majitel si může cpát peníze kam chce,ale tak ať to řeknou narovinu pro USK prachy sou pro Milevšťáky ne.

      Vloženo 6.6.2019 16:39:32

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Nechtěl byste nás seznámi s tím, koho ze své výplaty sponzorujete vy?

        Vloženo 6.6.2019 17:16:21

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Bohužel stejně jako spousta ostatních vladu,ktera se stara jen o mocenské půtky namísto toho aby dělala něco pro lidi.A jestě něco věřte,že kdybych mněl příjmy jako politici tak bych na sponzorovaní určitě našel a rad dal.

          Vloženo 7.6.2019 07:35:04

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Vážení, uvědomte si prosím, že obor energetiky je ve velké recesi. To není vina vedení ZVVZ, těžké problémy má plno jiných firem - viz Vítkovice, ČKD, Škoda Praha, Doosan (mimochodem zvažuje konec podpory Viktorie Plzeň) a další. Ty zakázky prostě nejsou, nového se nic nestaví a staré bloky jsou po modernizaci určeny na dožití. Aby firma přežila, musí osekat zbytné výdaje. Nespojoval bych to s nějakým tunelováním, jen není z čeho brát. Pan Buřič to tam nepřímo přiznal větou "někdy si to můžete dovolit a někdy ne". Bohužel Milevsko je dost na fabrice závislé a náhradní sponzoři se nějak nehrnou.

    Vloženo 5.6.2019 22:27:54

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace