Úspěšné Mistrovství ČR družstev pro stolní tenisty
Zleva: Jan SEBRÁNEK, Jakub FENCL, Jan MACHÁČEK, Filip VONDRÁČEK, David ZÁRUBA, Pavel SCHMORANZ, František SCHMORANZ.
Sport

Most - O minulém víkendu se konalo v Ostravě vyvrcholení mládežnické sezóny Mistrovstvím ČR družstev. Tým SKST Baníku Most sem díky prvenství na krajských přeborech vyrazil pod vedením předsedy oddílu Jana Macháčka v plné síle reprezentovat oddíl tak i zároveň celý kraj.

Systém celého mistrovství je na základě hlavního pavouka s 16 družstvy a s dohráváním o konečné umístění. Týmy chlapců jsou tříčlenné a hrají se dvouhry do konečného třetího vítězného zápasu.

Sobota patřila kategorii staršího žactva, kde startoval tým ve složení Jakub FENCL, Filip VONDRÁČEK a Jan SEBRÁNEK. Kluci se těsně nedostali mezi 8 nasazených družstev, díky tomu jsme dostali silného soupeře z SK DDM Kotlářky Praha a i přes velkou bojovnost jsme Kotlářce podlehli 3:1 na zápasy. Avšak v pavouku o 9. – 16. místo se nám dařilo o poznání lépe. Prvním soupeřem zde byl tým KST Zlín, nad kterým jsme zvítězili bez problémů 3:0. V druhém stupni nás velmi potrápila TJ Jiskra Strážnice, proti které vybojoval konečné vítězství 3:2 až Filip v pátém setu rozhodujícího zápasu. V následujícím pomyslném finále o konečné deváté místo se proti nám postavil tým Libín Prachatice. Po vedení 2:0 se k Honzovi nepřiklonilo štěstíčko a prohrál smolně svůj zápas, Jakub však následující bez větších problémů zvládl. Díky tomu jsme se mohli radovat z obhájení 9. místo.

Nedělní los dorostu pro nás byl ještě více krutý. Tým ve složení Pavel SCHMORANZ, David ZÁRUBA, Filip a Jakub dostali v prvním kole hned druhý nasazený tým SKST Baník Havířov obhajující stříbrnou medaili z minulého roku. Takže i zde jsme šli po prohře 0:3 bojovat do spodního pavouka. Prvním soupeřem zde bylo TTC Ústí nad Orlicí, které jsme zvládli porazit 3:1. To už nás dostalo mezi 9 až 12 týmů. Bohužel další soupeř SK Přerov byl nad naše síly. Jednoznačně si diktoval průběh utkání a i přes malé zaváhání kdy Pavel srovnal svůj zápas s Jarolímem na 2:2 si už přerovský hráč pátý set pohlídal a neudělal žádnou chybu, výsledek byl tedy bohužel jasný 0:3. V posledním utkání s Union Plzeň byla již na všech vidět velká únava.

Spolu s vydýchaným vzduchem v hale a teplým počasím venku bylo velmi těžké bojovat za stolem. Ani v tomto utkání se pro nás začátek nevyvíjel vůbec dobře. David s Pavlem i přes velké úsilí neměli v koncovkách setů štěstí a vypadalo to, že se celé utkání blíží ke konci. Kuba však tuto smůlu prolomil a dokázal snížit svou výhrou skóre utkání na 1:2. Poté se štěstí přiklonilo na naši stranu a koncovky pátých setů patřily nám. Plzeň jsme po dvou a půl hodinách porazili 3:2. Celkové konečné 11. místo tak bylo ještě o jednu příčku lepší než to původní startovní a dokonce jsme si polepšili oproti minulému roku o úžasných 5 míst.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru