5. června 2019 • 04:40

Kloppův trik na finále. Soupeř na utajeném zápase imitoval hvězdy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dočkal se, v sobotu v noci konečně urval s Liverpoolem svou první velkou trofej. Jürgen Klopp při přípravě na třaskavé finále Ligy mistrů proti Tottenhamu, v němž přetlačil svého anglického rivala 2:0, nepodcenil snad vůbec nic. Během tréninkového kempu sehráli "reds" utajené modelové utkání s Benfikou B, jehož hráči dostali specifické zadání. Na hřišti se snažit hrát co nejvíc tak, jak má ve zvyku hvězdná útočná trojka "Spurs" Hary Kane, Dele Alli a Christian Eriksen.



Moderní fotbal rozhodují maličkosti, propracované detaily. Zřejmě proto neváhal trenér Jürgen Klopp svůj tým odvézt během přípravy na finále Ligy mistrů do Lisabonu. Liverpool zde v utajení sehrál modelové utkání s béčkem Benfiky. A nešlo o ledajaký zápas...

V tréninkovém kempu v Marbelle se odehrál za zavřenými dveřmi zápas s přesným zadáním. Klopp poprosil trenéra svého soupeře, aby jeho hráči co nejvíc napodobili způsob hry a taktiku, kterou očekával od Tottenhamu. Předně mělo jít o způsob napadání třech ofenzivních hvězda - Kanea, Alliho a Eriksena.

"Připravili jsme jejich dva nácviky z ofenzivy a dva z defenzivy. Také další varianty hry, o kterých jsme si mysleli, že by mohli použít ve finále," popsal svůj úkol trenér Benfiky B Renato Paiva do portugalských médií. "Simulovali jsme způsob rozehrávky mezi jejich stoperem a brankářem, defenzivní rozestavení 4-2-3-1 s útočníkem, co napadá stopery, a jejich desítkou (Eriksenem), který tlačí na liverpoolskou šestku."

Třítýdenní pauza, která dělila konec ligové sezony v Anglii a velké evropské finále, umožnila Kloppovi takto pečlivou a nestandardní přípravu. Liverpool se maximálně možným způsobem nachystal na to, co by mohlo v zápase o ušatý pohár přijít.

Liverpool ve finále pro mnohé překvapivě nehrál svým typickým agresivním způsobem s kolmými protiútoky a neúnavným presinkem. Naopak poctivá defenzivní práce a taktická disciplína slavný klub po výhře 2:0 dovedla k vytoužené trofeji.

"Klopp nás pochválil. 'Když vaši stopeři rozehrávali, my jsme na vás spustili stejný presink, který jsme používali na Manchester City. A vy jste ho dokázali překonat třikrát nebo čtyřikrát!'" prozradil Paiva.

Vše o Liverpoolu čtěte ZDE>>>

V červnovém vydání časopisu Sport GÓÓÓL se můžete mimo jiné těšit na téma o liverpoolském vůdci Virgilu van Dijkovi V červnovém vydání časopisu Sport GÓÓÓL se můžete mimo jiné těšit na téma o liverpoolském vůdci Virgilu van DijkoviFoto Sport GÓÓÓL

Nejnovější vydání časopisu Góóól kupujte ZDE>>>

SESTŘIH LM: Liverpool - Barcelona 4:0. Finále Reds zajistil chyták při rohu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud