Quantcast

Finále Ligy národů, boj o EURO 2020 a mistrovství Afriky na Sport1 a 2

| redakce | tisk

Finále UEFA Ligy národů s Ronaldem, dominantními Angličany i outsidery ze Švýcarska, kvalifikační boje o mistrovství Evropy v roce 2020 a přehlídka největších afrických hvězd v čele s Mohamedem Salahem na Africkém poháru národů - to vše přinese fotbalový červen na stanicích Sport1 a Sport2.

Finálové boje Ligy národů doma u Ronalda
Premiérový ročník UEFA Ligy národů dospěje tento týden k velkému vyvrcholení. Už dnes 5. a zítra 6. června se na portugalské půdě v Guimarãesi a Portu utká čtyřka nejlepších evropských reprezentačních výběrů loňských podzimních klání a bude před kamerami stanic Sport1 a Sport2 bojovat o účast v medailových soubojích hraných v neděli 9. června.

Domácím Portugalcům pro semifinálové klání se Švýcary tentokrát nebude chybět legendární Cristiano Ronaldo, který vynechal podzimní část. Trenér Fernando Santos před několika týdny prohlásil, že forvard Juventusu je stále součástí reprezentace a sám Ronaldo si nechce nechat boj o zbrusu novou trofej ujít, zvláště před vlastními fanoušky.

V cestě ovšem posledním evropským mistrům bude stát překvapení skupinové části soutěže, Švýcarsko. To se veze na vlně takřka perfektní formy, která minulý rok zaskočila mimo jiné i favority z Belgie, jimž Haris Seferović a spol. dokázali nasázet pět gólů. Útočník Benficy a nejlepší střelec uplynulého ročníku portugalské ligy bude na místní trávníky dobře zvyklý a na své kolegy a soupeře z ligové soutěže výtečně připravený.

Ve druhém semifinálovém duelu se utkají znovuzrození Nizozemci s ambiciózním týmem Anglie. „Oranje“ v současné době pod Ronaldem Koemanem zažívají velkou renesanci. Poté, co se tým neprobojoval na Euro 2016 a následující světový šampionát v Rusku, to znovu vypadá na návrat k tradičně ofenzivnímu, a především úspěšnému, fotbalu. Koeman znovu dokázal najít v týmu ten správný balanc a s hráči jako Virgil van Dijk, Memphis Depay nebo Matthijs de Ligt míří na ta nejvyšší místa.

To samé by se ovšem dalo tvrdit o Anglii. Ta v Garethu Southgateovi našla toho správného muže, který dokáže zkrotit a zároveň rozvinout mladé talentované dravce v současném výběru Albionu. Už na turnaji v Rusku Harry Kane a jeho parta ukázali, že by po dlouhých letech neúspěchů mohla přijít ta pravá chvíle pro zisk trofeje a zároveň také jasný signál směrem k výročnímu Euru 2020.

Liga národů - semifinále, zápas o 3. místo a finále
Semifinálové zápasy:
5. června: Portugalsko - Švýcarsko, PP na S1 od 20:30
6. června: Nizozemsko - Anglie, PP na S1 od 20:30
Zápas o 3. místo
9. června: PP na S1 od 14:45
Finále Ligy národů
9. června: PP na S1 od 20:45

Kvalifikace na EURO 2020 pokračuje
Boj o evropský šampionát se rozjel už v březnu a bude pokračovat souběžně s finálovou částí UEFA Ligy národů. 7., 8., 10. a 11. června se budou hrát zápasy ve všech deseti kvalifikačních skupinách a utkání nemají protentokrát plánována pouze již zmínění účastníci Ligy národů.
Diváky čekají kromě důležitých duelů českých a slovenských fotbalistů, které tradičně nabízíme ze záznamu, také zápasy Německa, Francie, Španělska, Chorvatska, Itálie nebo Belgie. Tedy týmů doslova nabušených ikonickými evropskými hvězdami formátu Sergia Ramos, Kyliana Mbappého nebo Luky Modriće.

Kvalifikace na EURO 2020 - vybraná utkání
7. června: Černá hora - Kosovo, PP na S2 od 20:30
8. června: Turecko - Francie, PP na S2 od 20:30
10. června: Španělsko - Švédsko, PP na S1 od 20:30
11. června: Německo - Estonsko, PP na S1 od 20:30

Africký pohár národů letos doma u Salaha
V červnu ovšem nebudou k vidění pouze hvězdy evropského fotbalu. 21. června totiž začíná 32. ročník Afrického poháru národů, který bude pro české a slovenské fanoušky v přímých přenosech přenášet stanice Sport1. Turnaj tentokrát hostí Egypt, sedminásobný vítěz soutěže, jehož tým povede do zápasů v té době střelec vítězného gólu v letošním finále Ligy mistrů, Mohamed Salah.
Zdaleka to ovšem nebude jediné zvučné jméno, které fanoušci uvidí. Alžírsko reprezentuje mimo jiné Yacine Brahimi, který se v uplynulé sezóně prezentoval skvělými výkony v dresu Porta, za Tunisko nastoupí tahoun senzace letošních pohárových klání Ajaxu Hakim Ziyech a o úspěch Senegalu bude bojovat rychlík Sadio Mané.

Na národní úrovni konečně uvidíme také dva novopečené mistry české fotbalové ligy. V reprezentaci Pobřeží slonoviny totiž válčí slávistický obránce Simon Deli, zatímco „kamerunské lvy“ táhne jeho spoluhráč Michael Ngadeu-Ngadjui.

Africký pohár národů 2019 - vybraná utkání
21. června: Egypt - Zimbabwe, PP na S1 od 22:00
24. června: Pobřeží slonoviny - Jihoafrická republika, PP na S1 od 16:30
27. června: Senegal - Alžírsko, PP na S1 od 19:00
28. června: Maroko - Pobřeží slonoviny, PP na S1 od 19:00
29. června: Kamerun - Ghana, PP na S1 od 19:00

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články