Prvňáčci si z divadla odnesli unikátní knížku „Kde se nosí krky“
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Dětským smíchem ožilo Divadlo Karla Hanky Máchy v Litoměřicích. Prvňáčci litoměřických základních škol prožili velký den. Od pracovníků Knihovny Karla Hynka Máchy převzalo 322 dětí unikátní knížku s názvem „Kde se nosí krky“ od spisovatele Miroslava Tvrze a ilustrátorky Aleny Schulz.

Byl tak slavnostně zakončen jedenáctý ročník celostátního projektu „Knížka pro prvňáčka“, do kterého se knihovna každoročně zapojuje. Dopoledne zpestřila recitace básní v podání dětí z dramatického oboru Základní umělecké školy Litoměřice pod vedením Pavly Boučkové.

Do projektu se zapojilo celkem 14 prvních tříd všech sedmi základních škol z Litoměřic. „Školáci poslední půlrok navštěvovali knihovnu, kde jsme pro ně připravili zábavný program zaměřený na rozvoj čtení. Děti se například seznamovaly s fungováním knihovny, dozvěděly se, jak kniha vzniká, četli jsme, hráli hry a luštili rébusy,“ uvedla Alena Koudelková, vedoucí dětského oddělení knihovny. Vysvětlila také, že kniha je vydána pouze pro tento projekt a není možné ji zakoupit v obchodech. Ředitel knihovny Karel Tománek během slavnostního dopoledne dětem přiblížil, jakou knihu vlastně dostaly.

Cílem projektu je rozvoj čtenářských návyků žáků již od prvního ročníku školní docházky. Každoročně ho vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru