Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cyklistka zkolabovala při vyjížďce na kole: Bývalý policista s manželkou jí zachránili život

Bývalý policista s manželkou zachránili život zkolabované cyklistce u Chropyně  (ilustrační foto).
Bývalý policista s manželkou zachránili život zkolabované cyklistce u Chropyně (ilustrační foto).  (Autor: Zdeněk Matyáš, HZS Jihomoravského kraje)
Autor: dce - 
5. června 2019
17:17

Štěstí v neštěstí měla cyklistka z Kroměřížska. Když před víkendem vyrazila na kolo, asi ještě netušila, že výlet skončí bojem o život. O ten její. Naštěstí si jejího kolapsu všimli manželé Malíkovi a udržovali ji při životě, dokud nedorazili záchranáři.

Bývalý policista Jaroslav Malík (68) jel v pátek 31. května se svou manželkou kolem cyklostezky u Chropyně, když si všimli cyklistky, která jim před očima zkolabovala. „Znenadání totiž vyjela mimo stezku na travnatou plochu, kde narazila do kovového sloupku a spadla. Zůstala ležet na zemi v bezvědomí,“ popsala situaci policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Bývalý policista neváhal a okamžitě u cesty zastavil, aby i s manželkou ženě poskytli první pomoc. Po dobu několika minut až do příjezdu záchranářů prováděl Jaroslav Malík za pomocí dispečerky na telefonu, která instruovala jeho manželku, masáž srdce cyklistce v bezvědomí,“ doplnila mluvčí.

Svým rychlým jednáním a včasnou pomocí tak zkolabované cyklistce zachránili život – a za to jim děkují i policejní kolegové.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání