Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Waterdrop – budoucnost pitného režimu

AD
Waterdrop
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Žijeme v době, kdy se stalo zero vaste velkým globálním tématem a kdy každá malá změna může být velkým krokem k ekologičtějšímu životnímu stylu. Nápojový průmysl tak zažívá velké změny – a jsou to změny k lepšímu. Jak to ovlivní nás a co můžeme pro ochranu planety udělat my sami?

Co je zero waste

Zero waste bychom mohli přeložit jako život bez odpadů.  Jde o  životní styl, který podporuje opětovné využívání  přírodních zdrojů. Všechny zdroje by měly být využívány opětovně, stejně jako se tomu děje v přírodě. Tím se omezení vytváření odpadu a nutnost jeho skladování či spalování. Nepochybně jde o cestu, jakou se musí lidstvo do budoucna vydat. Díky trendu zero waste tak vznikají alternativní řešení. Například dřevěné kartáčky na zuby, bambusové vatové tyčinky do uší, bambusová nebo skleněná brčka, menstruační kalíšky nebo bezobalové obchody, kde si jakoukoli surovinu můžeme nabrat do vlastních pytlíků či krabiček, jsou krokem, jak chránit planetu před produkcí nadměrného plastového odpadu. 

Waterdrop na procházce

Alternativy plastů

U nápojů se začínají rychle rozšiřovat alternativy nejčastěji používaných plastových výrobků. Mohou to být kovová či bambusová brčka nebo skleněné či nerezové lahve. Zvláště ty skleněné zažívají velký boom. Spousta lidí vyhledává lahve z borosilikátového skla, které je odolnější než sklo klasické a také mnohem lehčí.

Pokud chceme pít ochucené nápoje, omezit spotřebu plastových lahví a zároveň se vyhnout zbytečnému cukru, můžeme si vodu ve skleněné lahvi oživit čerstvým ovocem, okurkou, bylinkami nebo praktickými mikrodrinky, které do nápoje uvolní botanické výtažky z ovoce a superpotravin z celého světa. Podpoříme tak pitný režim a ušetříme přírodu tím, že zabráníme vytváření přebytečného plastového odpadu.

Náhradou za plastové tašky a mikrotenové sáčky jsou tašky plátěné – ty jsou dnes skoro nutností na každé piknikové party. Někteří z nás si také vytvářejí své vlastní pytlíčky na oříšky nebo ovoce a zeleninu z přebytečných látek, které nám leží ladem ve skříni. 

Za zmínku stojí také materiál Paperfoam, který je založen na přírodní bázi. Je vytvořen z průmyslového škrobu, přírodních vláken a vody. Výsledný výrobek je lehký (180 gramů/na litr vody) a snadno rozložitelný i doma v kompostéru, můžete ho také recyklovat s papírem. Peperfoam se používá jako obalový materiál elektroniky, hraček a v potravinářském průmyslu třeba na vejce. 

láhev Waterdrop

Pravidelný pitný režim – a hlavně ekologický!

Vypadá to, že nás čekají velké změny, ale stačí si jen zvyknout a zjistíme, že zařadit princip zero waste do našeho životního stylu, je mnohem jednodušší, než by se mohlo zdát. Například doma si můžeme vychutnávat nápoj skrze bambusová brčka, která (řekněme si to upřímně) stejně vypadají mnohem lépe než brčka plastová. Skleněné lahve zase najdeme na trhu v tolika krásných designech a provedeních, že se z nich stal módní doplněk, díky němuž navíc nezapomínáme na pravidelnou hydrataci. A až vyrazíme na nákupy, na trh či na piknik, vezmeme si plátěnou tašku, ve které budou letní ovocné a zeleninové úlovky vypadat přímo k nakousnutí!

Waterdrop v tašce

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč