Kvalitní víno a lepší sexuální hrátky, to jde dohromady

Řada intimních chvilek je odpradávna spojována nejen s krásnými ženami, ale i kvalitním alkoholem, především pak vínem. To je známé pro své afrodiziakální účinky a díky jeho působení jsou sexuální hrátky o to intenzivnější, lepší a odvážnější. Proto bývá častou předehrou pro romantický i divoký sex. Kvalitní víno zbourá hranice, a pokud plánujete strávit se svou vysněnou láskou, partnerkou či manželkou večer plný romantiky i sexu, obstarejte minimálně jednu láhev kvalitního vinného moku.

Víno rozvazuje jazyk a zvyšuje sexuální touhu

Ne nadarmo se říká: „In vino veritas“ (česky: Ve víně je pravda). Toto latinské přísloví je velice výstižné. Mnozí z nás jsou po pár deci uvolněnější, srdečnější a pravdomluvnější. S oblibou pijeme víno či sekt vždy, když se chceme uvolnit a užít si minimálně příjemné chvilky. S tím přichází i mnohem větší vášeň. U nás mužů, ale i žen, se zvyšuje touha líbat se, mazlit a milovat.

Zvýšená sexuální touha po konzumaci vína byla potvrzena i řadou výzkumů. Vědci účinky tohoto moku zkoumali a zjistili, že pokud se hladina alkoholu v krvi pohybuje po jednou promile, pak je chuť na sex a něžnosti opravdu vyšší. Mohou za to především dvě látky, které víno obsahuje, a to serotonin – způsobuje dobrou náladu a estrogen – ženský pohlavní orgán stimulující chtíč.

Klíčem k dokonalému sexu je přiměřené množství

Z výzkumu tedy vyplývá, že kvalitní víno v přiměřené míře, cca do 2 dcl, uvolní atmosféru tak, že z vás spadne nervozita a určitě vás mnohem více sblíží. Jak po mentální, tak fyzické stránce. Během schůzky tedy lehké posilnění určitě nebude na škodu. Ale pozor! Rozhodně to s pitím nepřežeňte. Krásné chvilky se mohou rázem proměnit v pravý opak, pakliže přijde nevolnost, stavy úzkosti, agresivita apod. Dalším neblahým faktem je také skutečnost, že příliš alkoholu v krvi snižuje výkonnost a erekci. Pít s rozumem se tedy vyplácí z tohoto pohledu. Přece jen chcete svou partnerku uspokojit a užít si s ní sexuální hrátky na maximum, není to tak?

Kvalitní víno, dobré jídlo a žhavý sex…ideální kombinace

Jaké víno zvolit na romantický a žhavý večer?

Teď už víte, že bez vína se plánovaný večer nemůže obejít. Čím tedy svou milou pohostíte? Správnou špetku luxusu dodá společným okamžikům kvalitní šumivé víno. Není to jen aperitiv nebo slavnostní přípitek, ale sekt, který tvoří vyvážený doprovod k mnohým pokrmům, jako jsou mořské plody, ryby, přes bílé a červené maso, sýry, saláty, až po dezerty. Snadno jej tedy zkombinujete s jakýmkoliv jídlem.

Naše 3 tipy:

  • Šumivé víno se světle malinovou barvou Quinta do Ortigão Espumante Rosé Bruto má intenzivní aroma červeného ovoce, malin, jahod a sušeného ovoce. Tony růží a tropického ovoce dodávají vínu eleganci a harmonii, takže pro ženy je jako stvořené. Zkombinujte jej s drůbeží, sushi, dezerty či pizzou.
  • Quinta do Ortigão Espumante Tinto Bruto je červeným sektem s intenzivní vůní červeného ovoce, připomínající sušené třešně a zralé višně. Je ideální k červenému masu, zvěřině, těstovinám s rajčatovou omáčkou, pizze a výrazným sýrům.
  • Exkluzivní bílé víno Quinta do Ortigão Espumante Cuvée Bruto Nature ve světlé citronové barvě se vyznačuje lehkou, ovocnou a svěží chutí. Ve víně jde cítit aroma jablka, citrónu, sušených plodů, medu a bílých květů. Skvěle doprovodí lehké pokrmy z ryb, čerstvé saláty nebo jídlo orientální kuchyně.

Uvedená šumivá vína pochází z portugalské produkce, pro kterou není výroba šumivých vín tolik typická, jako třeba pro Francii, nicméně sekty jsou opravu luxusní. Výjimečný večer si přeci zaslouží něco extra. Tato vína se vyrábí pomocí náročné metody Champagnois, díky kterým získávají nejvyšší jakost. Zde si můžete zjistit více.