Reklama:
Skladem opět všechny příchutě!
100 % Whey Protein v akci 1+1
Náš nejprodávanější protein. Více zde.

Mistrovství Čech v silovém trojboji družstev 2019 - reportáž a fotogalerie

Ronnie.cz > Powerlifting > Soutěže

Mistrovství Čech družstev v silovém trojboji 2019
- výsledky

V sobotu 1. června se konalo Mistrovství Čech v silovém trojboji družstev. Mistrovství hostil oddíl Vision Nutrition a přijelo devět čtyřčlenných týmů. Hladký průběh soutěže zajišťoval ředitel soutěže a zároveň hlasatel Jan Filo. IT výsledkový servis obsluhoval Zdeněk Tuháček. Na regulérnost soutěže dohlíželi rozhodčí, hlavním rozhodčím jsem byla já, Petra Švadlenková. Postranními rozhodčími byli Josef Kocek a nový rozhodčí Kryštof Veber. Delegátem soutěže byl Lukáš Doubek.

Tato soutěž probíhala s vybavením, ale našlo se i mnoho závodníků, kteří vybavení nevyužívali. Objevilo se zde i několik nových závodníků, pro něž to byl první závod v silovém trojboji.

Ve hře o cenné kovy bylo více družstev, v podstatě hned šest. Proto nebylo vůbec jasné, kdo se v závěru podělí o medaile. Nakonec šestým družstvem bylo Doplnejch powerlifting - B, které získalo 1428,22 Wilksových bodů. Na pátou pozici nakonec dosáhl SJ Spartak Chodov, který si brousil zuby na vyšší příčku, avšak Pavel Krejča nezískal žádný platný pokus v bench-pressu. Ale tento tým napínal i jeho další závodník Jaroslav Hodík, který měl také menší problémy se zapsáním pokusů, ale nakonec vždy zabojoval a ve všech disciplínách získal platné pokusy, neboť se jedná o zkušeného závodníka. Celkem dokázali nazvedat 1463,50 Wilksových bodů.

Nepopulární čtvrtou pozici získal tým SK Totzi Klášterec nad Ohří. Nazvedali sice méně než TJ Spartak Chodov, ale závodníci byli lehčí a získali tak více bodů, a to 1511,86. Jen o něco málo více stačilo na třetí příčku oddílu Powerlifting DK, nazvedali 2280 kg, což stačilo na 1523,57 bodů. Dokonce se jednalo o premiéru tohoto oddílu na soutěžích družstev.

Ze všech tří týmů Doplnejch powerlifting na soutěži byl nejsilnější tým A, kde se nacházeli zkušenější závodníci, a získali druhé místo na soutěži. Členové družstva závodili zásadně RAW a předvedli velice slušné výkony. Jan Jindřich dokázal nasbírat 730 kg, celé družstvo pak v součtu 2650 kg, což bylo 1573,78 bodů. Nejlepším oddílem se nakonec však stal Powerlifting Jihlava, ač to po dřepech úplně nadějně nevypadalo, protože Milan Selinger nezvládl technicky dřep a nezískal tím cenné kilogramy. Avšak družstvo zabojovalo, Milan si vylepšil osobní rekord na bench-pressu a zvládl pokořit svoji magickou hranici 300 kg. Tomáš Šárik nazvedal 930 kg, ač původně neměl závodit a měl být na soutěži rozhodčím. I přes všechny obtíže získali 1684,02 Wilksových bodů.

Jaká družstva budou mít naději na postup na MČR příští rok, rozhodne republiková soutěž ve Zlíně 22. června, kde se utkají nejlepší týmy z Čech i Moravy.

Soutěž konaná ve Frýdlantu opět proběhla dobře, jak už zde bývá zvykem, protože oddíl Vision Nutrition, vedený Janem Filem, pořádá během roku několik soutěží. Jak mi potvrdil Jan Filo, soutěží uspořádal se svým oddílem už několik desítek.

Pro rozhovor jsem si vybrala dva představitele družstva Powerlifting Jihlava Tomáše Šárika a Milana Selingera.


Tomáš Šárik

Jak bys zhodnotil vaše sobotní působení na soutěži družstev?

Co se týče hodnocení našeho výstupu, tak musím říci, že jsme rozhodně přijeli závodit o postup do nejvyšší soutěže, takže nezapsání jednoho dřepu lze hodnotit negativně. Všechny ostatní pokusy našich závodníků byly podle plánu, jen už tam u někoho nebyla ta chuť závodit nadoraz s vědomím, že přes 1850 bodů, které jsme měli trochu v plánu, se už nelze dostat. Moje vystoupení jako závodníka bylo poznamenáno jak výše uvedeným, tak útlumem tréninkového nasazení pro vleklé obtíže s pravou kyčlí a snahou co nejvíce zregenerovat před podzimní přípravou na mistrovství světa.

Některé věci se sice nepovedly podle plánu, ale některé, co se povedly, naopak stojí za zmínku, Milan Selinger konečně zvládl vytoužených 300 kg na tlak a Martin Urban stále posouvá svůj osobák ve dřepu a je solidní i v mrtvém tahu vzhledem k tomu, že závodil bez vybavení. Franta Kružík má stabilně dobré tlaky a neustále to potvrzuje.

Jak se ti závodilo?

Mně se závodilo v klidu, neměl jsem plán jít nijak vysoko vzhledem k absenci nějakého tréninkového programu v podstatě od loňského MS. A k tomu jsem ještě musel bandážovat dva závodníky, a tak jsem se na svůj výkon asi příliš nesoustředil. V družstvu jsem byl v podstatě jako taktická výhoda.

Chtěl bych ale jako závodník pochválit rozcvičovnu. Tři plnohodnotné rozcvičovací stanoviště se závodními stojany, kalibrovanými kotouči, osami a s dostatečným prostorem okolo. Toto bych si představoval i na ostatních národních soutěžích.

Milan Selinger

Co říkáš na to, že padla magická hranice 300 kg na bench-press, změnil jsi nějak tréninky od posledních závodů?

Jak začít, no od roku 2014 jsem si říkal, že příště by bylo skvělé výkon bench-pressu zakulatit na krásné číslo, co se dobře pamatuje a také dobře vypadá. No a napadlo mě právě tři sta kilo. A proč ne, že jo. Od začátku sezóny někdy v prosinci jsem se o to pokoušel na závodech. Buď jsem si to nechal vzít pro pocit, že mi to padá, nebo zase jsem měl jednu ruku propnutou a u druhé mi kousek prostě chyběl. Závod střídal závod a ta "potvora" ne a ne mi podlehnout. Zbýval mi poslední závod letošní sezóny, a to právě mistrovství Čech v silovém trojboji družstev. Příprava byla náročná, jelikož jsem šel, dá se říct, ze závodu do závodu, třeba jen s měsíčním odstupem. Byl jsem už unavený, sezóna dlouhá a náročná. Rozhodl jsem se teda, že na ligu nebudu ve váze do 120 kg, když se to počítá na body. Vytvořil jsem si pupíček speciálně pro tenhle závod, abych měl menší dráhu pohybu. V plánu bylo to zkusit už druhým pokusem, ale bylo to nakonec až ve třetím. Ale co, padlo to. A hranice pokořená. Měl jsem takovou radost že jsem si i pěkně zařval, když jsem zaslechl krásnou větu "platný pokus".

A co se stalo na dřepu, proč se nepovedl?

Co se týká mého dřepu, tak tam mám dlouhotrvající problémy se dostat do hloubky. Někdy se povede, že jdu rychle dolů, a pak se tam i dostanu. Ale právě v tomhle závodě mi překážel pupíček, který jsem měl přichystaný na disciplínu bench-press. A tak se stalo, co se stát nemělo, a prostě spravedlivě bylo posouzeno, že v hloubce jsem nebyl.


Mistrovství Čech v silovém trojboji družstev 2019 - fotogalerie




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínJosef Květoň - trénink prsou a ramen...
havlic (14:43) • ...no ono to ještě vyleze!bude mě zajímat srovnání s Milanem Šádkem ty 2-3 týdny před s...
magazínSedmdesátiny Jana Smejkala: Můj život...
mirous (13:10) • Super článek! Takového čtení by mělo být víc. Miluji tyto retro pohledy do minulosti ku...
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Amanda (09:01) • Prima fotky. Těším se na ty soutěžní. *79*
magazínMistrovství Čech dorostu a juniorů 20...
Ondra Hájek (19:57) • Soutěže v Kutné Hoře nemůžou zklamat, tenhle tým pořadatelů to má fakt zmáknutý. Co je...
magazínLuis Rodriguez po Arnold Classic vymě...
maxpoint97 (23:38) • Za mě rozhodně Justin neměl špatnou formu, ten zakopanej pes je jinde *1* Buď se na...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie