Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Peter Pollák, jeden z romských europoslanců, se přidá k frakci Evropské lidové strany

06. června 2019
Čtení na 1 minutu

Peter Pollák, jeden ze tří romských europoslanců, z OĽaNO se přidá k frakci Evropské lidové strany (EPP). V současnosti to je nejsilnější politická skupina EP s 219 poslanci.  Peter Pollák se chce v Evropské lidové straně věnovat vyrovnávání regionálních rozdílů mezi členskými státy, dostupností vzdělávání a služeb pro všechny občany. Informoval o tom mluvčí OĽaNO Matúš Bystriansky.

Prioritou Polláka jsou regiony, proto chce působit ve výboru pro regionální rozvoj. 

“Děkuji za možnost podílet se na práci frakce Evropské lidové strany. Jelikož mojí prioritou jsou především regiony, chci působit ve Výboru pro regionální rozvoj, z kterého mohu pomoc slovenským obcím a městům získat finance z Evropské unie,” uvedl Pollák pro sever teraz.sk.

Vedle regionů se chce nově zvolený europoslanec věnovat vzdělávání dětí, především těch ze znevýhodněného prostředí.

„Důležitá je pro mne i otázka vzdělávání dětí, především ze znevýhodněného prostředí. Evropská unie může i v tomto směru pomáhat víc a efektivněji. Samozřejmě, takto vynaložené prostředky je potřebné důkladně kontrolovat, jestli se dostanou tam, kde je to opravdu potřeba. I na to chci ve své práci klást důraz,“ doplnil Peter Pollák. 

Vedoucí slovenské delegace EPP Ivan Štefanca (KDH) uvedl, že Peter Pollák bude také významnou posilou při obhajobě práv menšin v Evropském parlamentu.

„Jsem rád, že naše frakce Evropská lidová strana křesťanských demokratů získává v tomto volebním období v osobě Petra Polláka člověka, který dokonale pozná problémy slovenských regionů a potřeb menšin, které s námi na území Slovenska žijí,“ uvedl Štefanec pro server teraz.sk.

V letošních volbách do Evropského parlamentu uspěli podle zjištění serveru
Romea.cz dva Romové a jedna Romka. Svůj post obhájila Lívia Járóka z Maďarska a
Romeo Franz z Německa. Jako nováček zasedne v EP právě zmíněný Peter Pollák ze
Slovenska. Počet Romů a Romek v Evropském parlamentu se tedy snížil z pěti na
tři.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon