Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Nová loděnice byla ve čtvrtek slavnostně otevřena

Nově vybudovaná loděnice na Krásné louce, která nahradila původní už nevyhovující objekt, byla ve čtvrtek odpoledne slavnostně otevřena a začala oficiálně sloužit jak sportovním oddílům, které zde najdou zázemí, tak veřejnosti. Slavnostního uvedení do provozu se zúčastnil primátor města Raduan Nwelati a náměstci Jiří Bouška a Daniel Marek, nechyběl ani radní a zastupitel Jaroslav Šebek, který vede zdejší oddíl vodních skautů. "Jsem moc rád, že se nám povedlo tuhle krásnou stavbu realizovat a věřím, že tento pro mnohé z vás druhý domov vám bude dobře sloužit. Děkuji vám za trpělivost při stavbě loděnice a přeji vám, ať se vám tady líbí," řekl mimo jiné primátor Nwelati.
Slavnostní otevření nové loděnice
Slavnostní otevření nové loděnice
 

 
 
Jaroslav Šebek pak zavzpomínal na úplné začátky oddílu vodních skautů v Mladé Boleslavi, který začal fungovat už před osmdesáti lety a přidal přání, aby nová budova sloužila minimálně dalších osmdesát let. 
"Nová budova bude obývána oddíly vodních skautů, vikingů, pionýrů a kroužku agility, ty totiž využívaly i starou loděnici. K dispozici mají čtyři klubovny včetně zázemí, šatny, sprchy, sociální zařízení a centrální halu pro společné aktivity," vysvětlil náměstek Daniel Marek. Nový objekt ovšem město otevře také veřejnosti, proto zde vznikla půjčovna lodí a paddleboardů. Daniel Marek si ostatně jednu z lodí rovnou vyzkoušel na Jizeře.
Půjčovna nyní zpočátku funguje pouze po telefonické domluvě (pondělí – pátek tel. 603 820 810, soboty – neděle tel 731 682 447 ). Od prázdnin až do října tu ale bude denně možnost vypůjčit si kánoi nebo paddleboard, a to dokonce dětský i dospělácký. Půjčovna bude fungovat ve všední dny od 15 do 20 hodin, o víkendech pak od 10 do 20 hodin, a k dispozici jsou i plovací vesty pro děti i dospělé, stejně jako různé velikosti pádel. 
Vodní sportovní vybavení si lze vypůjčit jak v režimu hodinového pronájmu pro kratší projížďky na Jizeře, tak dlouhodobější, pokud by si například chtěl někdo půjčit loď na týden a vzít ji i jinam než na Jizeru. Podmínkou zapůjčení je vyplnění čestného prohlášení a prokázání se občanským průkazem.

V příloze najdete ceník loděnice

 

Odkazy

 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 6.6.2019 / 6.6.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 3440
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém