Jaroslav Šilhavý věří, že českým fotbalistům pomůžou při utkání s Bulharskem i fanoušci v hledišti

Trenér českých fotbalistů Jaroslav Šilhavý považuje  druhé utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Bulharsku za dosud nejdůležitější zápas, který reprezentaci pod jeho vedením čeká. Věří, že národní tým napraví březnovou vysokou porážku 0:5 v úvodu skupiny v Anglii. Hraje se v pátek 7. června 2019 v Praze na Letné od 20:45 hodin.

Jak říkám ...



"Pro mě osobně je to asi nejdůležitější zápas. Byť v Lize národů to taky samozřejmě byly důležité zápasy. Potřebovali jsme se chytnout, se Slováky to mělo ještě větší náboj vzhledem k té rivalitě. Ale kvalifikace mistrovství Evropy je prostě výš. Hrajeme před domácími fanoušky, věřím, že nám pomůžou a zítra to tady na Spartě zvládneme," řekl Jaroslav  Šilhavý novinářům.

SportovniListy.cz byly na místě děje ...



Svěřenci Jaroslava Šilhavého po úvodní prohře v Londýně potřebují v kvalifikaci zabrat a z následujícího domácího dvojzápasu v pátek 7. června 2019 s Bulharskem a v pondělí 10. června 2019 s Černou Horou vytěžit šest bodů. Ze skupiny postoupí na šampionát první dva týmy.

Jak říkám ...



"Každý zápas je klíčový, každý chceme vyhrát. Nevstoupili jsme do kvalifikace dobře, teď máme dva domácí zápasy, které chceme vyhrát. Pokud se nám to podaří, udělám dobrý krok k tomu, aby se nám podařilo to, za čím jdeme - postup. Vnitřní napětí je tam vždy. Tlak na trenéra je každý zápas. Sám na sebe člověk vytváří určitý tlak, je to velká zodpovědnost. Byť se nám ten vstup nevydařil, tak věřím, že to doma zvládneme," má jasno Jaroslav Šilhavý.

"Samozřejmě ty ztráty jsou bolavé, Bořek Dočkal i Vláďa Darida jsou výborní hráči, ofenzivně ladění. Doma bychom je potřebovali. Tudíž taktika bude trošku jiná než s nimi, jsou tam další hráči. Ale ať už tam bude kdokoliv, musíme dávat góly, abychom vyhráli," konstatoval Šilhavý.


Bulharskou reprezentaci nedávno  převzal nový trenér Krasimir Balakov?

"Trošku nám to nadělalo starosti. Připravili jsme se na způsob hry, který praktikoval předchozí trenér. Ale myslím, že hlavní hráči, kteří tam hráli prim, tam jsou nadále. Oba Popovové, Nedělev, ti budou hrát podobně. Možná tam bude změna rozestavení, Balakov je známý, že hraje hodně ofenzivně. Věříme, že to bude i tady a bude to dobrý zápas," dodal kouč Šilhavý.


SportovniListy.cz rovněž napsaly ...



Čeští fotbalisté se připravují na utkání s Bulharskem v Praze a s Černou Horou v Olomouci

(ps, SportovniListy.cz, foto: Petr Skála)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...