Miliardář Hájek přebírá od O2 zpravodajskou aplikaci

Martin Hájek

Martin Hájek Zdroj: Martin Hájek

Zakladatel Livesportu Martin Hájek pokračuje v nákupech. Poté, co investičně vstoupil do alternativní taxislužby Liftago, převzal stoprocentní podíl v technologickém start-upu Tapito. Prostřednictvím své firmy Livesport Invest ji koupil od start-upového akcelerátoru Bolt Start Up, dceřiné společnosti O2 Development. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou má web E15 k dispozici. Cenu transakce nechtěla ani jedna strana obchodu komentovat.

Tapito umožňuje čtení zpráv, magazínů nebo blogů z celého českého internetu v jedné aplikaci. Čím více Tapito zákazník používá, tím přesněji odpovídá preferencím čtenáře.

Nyní chce Livesport, který od loňského roku nabízí nejen výsledky, ale i sportovní zprávy, rozšířit své portfolio o další oblasti zpravodajství. „Chystáme unikátní platformu, kterou uvedeme ještě letos. Na webu i v mobilních se chceme stát jedním z předních zdrojů informací v českém digitálním prostoru,“ řekl Hájek. Investice do Tapita je podle něho přirozeným důsledkem rozkročení Livesportu v oblasti sběru a distribuce informací ke koncovým uživatelům.

Tomáš Kouřil, finanční ředitel O2 Czech Republic, hodnotí investici z pohledu telekomunikační firmy jako vydařenou. „Po prodeji podílu v aplikaci Taxify jde o další úspěšný exit z inovativního projektu,“ říká Kouřil, podle něhož O2 díky Tapitu získala i cenné poznatky z oblasti mediálního trhu.

Čtyři roky staré aplikaci Tapito se ale podle posledních dostupných výročních zpráv zatím nepodařilo dostat do zisku a prodělává jednotky milionů korun. Její obrat v předloňském roce činil zhruba devět milionů korun. Výroční zpráva za rok 2018 k dispozici zatím není.

Jak udržet krok s technologickým pokrokem? Dočtete se v magazínu E15 Premium. Objednávejte zde >>>

Video placeholde

Jak uspět v digitální době? Nový magazín E15 • E15

Livesport je jedním z předních světových poskytovatelů sportovních informací. Ryze česká firma vyvíjí weby a aplikace s rychlým zpravodajstvím z 38 sportů. Její aktuální výsledky, statistiky a další informace ve více než třiceti světových jazycích vyhledává měsíčně zhruba 85 milionů unikátních uživatelů z celého světa. Společnost Livesport Invest už dříve vstoupila například do Liftaga nebo do Pragosportu.

Bolt Start Up je byznysová iniciativa napojená na společnost O2 Czech Republic, která start-upům umožňuje získat potřebné finance. Vedle finanční podpory vybraným projektům program poskytuje i odbornou výpomoc či zázemí společnosti O2.