Vlašim sáhla po vrcholu neprofesionality k výměně trenérů. Kdo na lavičce střídá Brabce?

Vlašim sáhla po vrcholu neprofesionality k výměně trenérů. Kdo na lavičce střídá Brabce?

Zatímco v Chrudimi, která ve druhé lize finišovala na třinácté pozici, skončil i přes splnění cíle v podobě záchrany Pavel Jirousek, jenž vedl východočeský soubor neuvěřitelných 16 let, trenéry měnil také středočeský celek FC Sellier & Bellot Vlašim.

Na vlašimské lavičce už nepokračuje jak hlavní trenér Erich Brabec, jenž dorazil do klubu v říjnu loňského roku, když nahradil Petra Havlíčka, tak jeho asistent Vasil Boev.

Brabec tak opustil Vlašim s nepříliš výraznou bilancí dvaceti zápasů, pěti výher, sedmi remíz a osmi porážek. I to vedlo k tomu, že se jeho kontrakt podepsaný do konce soutěžního ročníku již neprodloužil...

"Chtěl bych se všem fanouškům omluvit za poslední dva domácí zápasy. Nezvládli jsme je výsledkově, herně, nasazením a kvalitou. Od nové sezóny povede tým někdo jiný, tak snad vrátí do Vlašimi góly. Bohužel se ukázalo že zimní odchod čtyř hráčů ze základní sestavy byl příliš velký zásah. Beru za vše plnou odpovědnost. Můj odchod byl jistý již před utkáním na Žižkově, ale věřil jsem, že se kluci budou chtít ukázat. Bohužel již byli hlavama někde jinde a zápas s Prostějovem byl vrcholem neprofesionality. Za to jsou zodpovědní hráči i realizační tým," přiznal bývalý stoper Sparty i Slavie, jehož svěřenci zakončili sezonu s třiceti brankami ve třiceti zápasech a i padající kluby Táborsko se Znojmem byly produktivnější.

A co nástupce? V blížící se letní přípravě i v novém ročníku Fortuna:Národní ligy 2019/2020 poveede mužstvo trenérský tandem Michal Mašek a Václav Hradecký. Jak zaznělo ve zprávě Výkonného výboru Vlašimi, klub stále řeší kompletní podobu realizačního týmu a jeho finální složení by mělo být zveřejněno v následujících dnech.