Ondřej Němec
6. června 2019 • 19:30

Nový král těžké váhy Ruiz Jr.: Stát se šampionem? Je to jako postavit dům

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Strůjce největšího překvapení v moderní historii těžké váhy. Když Andy Ruiz Jr. vyrval pásy šampiona z rukou Anthonyho Joshuy, svět boxu ztratil dech. On ale o své výhře nepochyboval od chvíle, kdy se dozvěděl, že dostane se slavným Britem možnost bojovat. Do zápasu tehdy zbývalo pět týdnů. Pak mexický pracant postavil novou legendu.



„Znamená to ohromně moc. Zvláště, když vím, že jsem dřel od šesti let, abych se dostal tam, kde jsem teď,“ řekl Ruiz už před zápasem s Anthonym Joshuou. 

Usměvavý obtloustlý bojovník často akcentuje své mexické kořeny, ač se narodil v Kalifornii.

„Jsem Američan a jsem Mexičan,“ konstatuje hrdě Ruiz. „Žiju v Americe a často mě trápí, až bolí, jak mnoho lidí mluví o Mexičanech, když vím, že jsme oddaní a tvrdě pracující.“

Ruiz se stal pro lidi svého původu samozřejmě velikým hrdinou. Je prvním světovým šampionem těžké váhy mexické krve.

„Každý Mexičan má svůj vlastní sen a já věřím, že pokud se soustředíte, můžete dosáhnout, čehokoli chcete,“ hlásá odhodlaně. Před duelem navíc upozorňoval i na to, že vidí veliký význam i v tom, že se bude bít o vítězství kousek od Sochy svobody, která je pro přistěhovalce v Americe velikým symbolem.

VIDEO: Podívejte se na nejzásadnější momenty souboje Joshua vs. Ruiz Jr.

I když byl Joshua vždy oblíbencem publika, zdá se, že Ruizovi přeje výhru snad celý svět. Vystupuje totiž jako veliký sympaťák a má za sebou i zajímavý příběh. Jeho otec má stavební firmu, kde sám nový šampion hodně odpracoval.

„Hej, jdi to udělat!“ zní mu prý ještě teď v uších, když si na práci přidavače na stavbách vzpomene.  Tahal pořád těžké pytle s betonovou směsí.

„Můj táta se jednou zeptal: ‚Budeš boxer, nebo dělník?‘“ vzpomíná Ruiz Jr. „Dostal jsem se do bodu, kdy jsem řekl: Raději boxer.“

Přiznává ovšem, že se při stavbě domů hodně naučil. „Je to jako když jsem začal v boxu… S ničím,“ usmívá se. „Ale díky tvrdé práci, kterou jsem do toho dal, jsem vytvořil něco dobrého.“

Novým králem světové těžké váhy se stal Andy Ruiz Jr.
Novým králem světové těžké váhy se stal Andy Ruiz Jr.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud