Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Čeští jezdci se musejí o Tokio poprat bez Kellnerové, odhodlání jim ale nechybí

Na olympijskou kvalifikaci v parkurovém skákání pojede český tým bez jedné výrazné postavy. Anna Kellnerová se zranila v seriálu Global Champions. Přesto její kolegové věří, že za tři týdny v Budapešti jediné postupové místo získají.

zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Vypadnutí Aničky je velkou ztrátou. O to víc musím zabojovat a pokusit se to zvládnout i pro ni," uvedla přední česká jezdkyně Zuzana Zelinková.

Z kvalifikace postupuje na olympijské hry pouze vítězný tým. Před olympijskými hrami v Riu de Janeiro prohráli Češi jen s Ukrajinci. Ti budou na startu i letos.

"Stejně jako před čtyřmi lety to budou silní soupeři, ale letos jim to oplatíme," uvedla Zelinková. "Všichni členové týmu jsou zkušenější. Myslím si, že máme i zkušenější koně, takže naše šance vidím vysoko," dodal reprezentační kolega Ondřej Zvára.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští skokoví jezdci jdou do olympijské kvalifikace bez Kellnerové

Po zranění Kellnerové nastoupí český tým nakonec ve zcela stejném složení jako na olympijské kvalifikaci před čtyřmi lety. Kromě Zváry a Zelinkové budou startovat ještě Emma Augier de Moussac a Aleš Opatrný. Nikdo z nich se ještě na Hry nekvalifikoval.

Zatímco jezdci se můžou svému sportu dlouho věnovat, pro jejich koně je to poslední šance. "Účastnil se mistrovství Evropy i mistrovství světa a olympiáda je jediná věc, kterou jsme si ještě neskočili. Byl bych rád, aby tím mohla vyvrcholit jeho kariéra. Budu dělat vše proto, aby tam ten kůň mohl startovat," prohlásil Zvára.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články