Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

V ČSSD končí kvůli finanční situaci ekonomický ředitel Martin Starec

Autor: ČTK, lan - 
6. června 2019
22:40

Ekonomický ředitel a někdejší dlouholetý místopředseda ČSSD pro hospodaření Martin Starec končí ve funkci, a to kvůli špatné finanční situaci vládní strany. Jan Hamáček to dnes odpoledne řekl v Epicentru Blesku.

Martin Starec řídil stranickou pokladnu s přestávkou 11 let. „Důvodem je finanční situace strany,“ řekl serveru předseda ČSSD Jan Hamáček.

Strana podle něj musí šetřit, a to i na platech. „Jeho práci si přerozdělí po odboru, nikoho nového přijímat nebudeme,“ dodal Hamáček.

Sociální demokracie v minulém roce hospodařila se ztrátou přes 33 milionů korun, v roce 2017 hlavně kvůli oslabení ve sněmovních volbách vykázala ztrátu téměř 40 milionů korun.

Jak dopadne letitý spor?

ČSSD navíc tíží letitý spor - podle pravomocného rozsudku soudu má zaplatit dědicům svého někdejšího advokáta Zdeňka Altnera 338 milionů korun za právní služby při získání Lidového domu. Nejvyšší soud v pátek na elektronické úřední desce zveřejní, jak rozhodl o dovolání ČSSD.

Video Vicepremiér Hamáček: Babišovi bych doporučil se s demonstranty sejít - Blesk TV
Video se připravuje ...

Na rozhodnutí Nejvyššího soudu čekají účastníci sporu od roku 2016. Nárok Altnerových dědiců může soud potvrdit či změnit, stejně tak by mohl vyhovět ČSSD a nařídit nové projednání sporu. Sociální demokraté tvrdí, že potřebné peníze mají v každém případě zajištěné a situaci by zvládli.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa