Livesport koupila od O2 zpravodajskou aplikaci Tapito

pátek, 7. června 2019, 08:45 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Po vstupu do společnosti Pragosport oznamuje Livesport další akvizici.

Foto: Livesport

Foto: Livesport

Skupina Livesport oznámila vstup do další české technologické firmy. Prostřednictvím společnosti Livesport Invest získala stoprocentní podíl ve společnosti Tapito, provozovateli mobilní aplikace nabízející uživatelům zprávy na míru. Prodávajícím je Bolt Start Up Development, dceřiná společnost O2.

„Hodláme využít know-how se zpracováním stovek webových zdrojů ke vzniku zpravodajské platformy, kterou uvedeme ještě letos. Na webu i v mobilních aplikacích umožníme uživatelům odběr zpráv přímo na míru jejich preferencím s cílem stát se jedním z předních zdrojů informací v českém digitálním prostoru," uvedl za investora Martin Hájek.

Livesport od loňského světového šampionátu ve fotbale rozšířila svůj výsledkový servis o agregátor sportovního zpravodajství, který zpracovává novinky ze stovek online médií z celého světa. „Investice do Tapita je přirozeným důsledkem našeho rozkročení v oblasti sběru a distribuce informací ke koncovým uživatelům," dodal Hájek.

O2 Czech Republic tak po prodeji aplikace Taxify opustila další inovativní projekt. Zkušeností z obou projektů si ale podle finančního ředitele O2 Tomáše Kouřila cení. 

Společnost Livesport v minulosti majetkově vstoupila například do Liftaga nebo do společnosti Pragosport, která drží vysílací práva na fotbalovou ligu.

-mav-